Victor Ponta: Băsescu nu mai e un președinte legitim, ci vrea doar să își păstreze avantajele

Victor Ponta: Băsescu nu mai e un președinte legitim, ci vrea doar să își păstreze avantajele

Premierul Victor Ponta a declarat, luni dimineață, în cadrul unei conferințe de presă a USL, că Traian Băsescu, în urma referendumului, nu mai este un președinte legitim și dorește doar să își păstreze avantajele și imunitatea în fața Justiției.

“Ne simțim extrem de responsabili pentru toți cei care au venit la vot, înțelegem mesajul dat de acești opt milioane și înțelegem că mesajul lor a fost foarte clar, pentru demitere. Noi vom guverna responsabil, pentru românii care au votat, și nu avem cum să îl considerăm pe Băsescu legitim, pentru că peste 8 milioane de oameni l-au respins. E clar că nu mai e un președinte legitim,” a spus acesta.

Victor Ponta a continuat prin a spune că este fericit că referendumul s-a desfășurat cu respectarea regulilor democratice și legale, iar campania lui Traian Băsescu, ce vorbea de fraude masive, s-a dovedit un “instrument obișnuit de bătălie politică” pentru acesta. A adăugat și că Băsescu are un “comportament de sfidare” față de cele 8 milioane de persoane care au votat pentru demiterea lui, care nu arată decât că el va folosi orice subterfugiu pentru a își păstra avantajele, iar USL trebuie să combată acest mod de a face politică.

“Bătălia pentru România trebuie să continue. Vom utiliza toate mijloacele democratice pentru a reprezenta poporul român. Vom arăta că relele făcute de Băsescu și clica lui,” a mai spus premierul.

Nu în ultimul rând, Victor Ponta a mulțumit în numele USL tuturor celor care s-au prezentat la vot și a spus că “niciodată o acțiune politică nu a avut o susținere atât de mare.”

Victor Ponta: Traian Băsescu nu mai are legitimitate, dorește doar să își păstreze avantajele

Embed: " />
Ultima oră
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia