Victor Ponta: Dacă a doua adresă a CCR către Guvern este cea adevărată, Curtea poate da decizia privind referendumul și mâine

Victor Ponta: Dacă a doua adresă a CCR către Guvern este cea adevărată, Curtea poate da decizia privind referendumul și mâine
Foto: B1 TV

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, în cadrul unui interviu exclusiv de la Palatul Victoria, luat de Nelu Barbu, moderatorul emisiunii „Ultimul Cuvânt” difuzată de B1 TV, și jurnalistul Dan Tăpălagă, că nu știe care dintre cele două adrese ale CCR către Guvern este adevărată, precizând că dacă a doua este cea adevărată Curtea poate da o decizie privind valabilitatea referendumului și mâine.

Acțiunea de suspendare aparține Parlamentului, CCR se va pronunța într-un mod pe care-l vor respecta. Am primit două adrese de la CCR. Am trimis astăzi o adresă către CCR, în care spun că dacă prima este cea adevărată, să scoatem morții de pe liste, sau a doua este cea adevărată, caz în care CCR poate da decizia mâine, poate avea listele în jumătate de oră. Nu am de unde să știu care e cea adevărată„, a spus Ponta.

Acesta a explicat că mini-recensământul pe care USL voia să-l demareze se referea la prima adresă a CCR către Guvern și se dorea scoaterea persoanelor decedate de pe listele electorale permanente.
N-am făcut nicio sesizare la CCR pe 30 sau pe 31. Guvernul n-a contestat niciun rezultat al referendumului. Nu îl mai facem, o perioadă de 30 de zile este prea scurtă„, a adăugat premierul.

Șeful Guvernului a spus că memorandumul privind reactualizarea listelor nu prevede scoaterea unor persoane, ci și introducerea, neputând să explice raționamentul scoaterii persoanelor cu buletine expirate, aceștia putând avea pașapoarte, motivând această ultimă decizie prin cerința CCR, de actualizare.

Titlul memorandumului este „Măsuri necesare pentru actualizarea listelor electorale”. Ni s-a cerut actualizarea. De ce e rău să știm câți români sunt în România?„, a explicat Ponta.

Victor Ponta a spus că românii din străinătate nu sunt incluși pe listele permanente grație unei Ordonanțe dată de premierul Emil Boc, în 2009, înainte de referendumul din 2009.

Ordonanța dată de Guvernul Boc, din 2009, i-a scos de pe listele permanente. Premierul Boc a dat acea Ordonanță prin care a spus clar că cei din străinătate sunt pe liste speciale, nu pe cele permanente„, a spus Ponta.

Acesta a vorbit și despre cazul funcționarilor din Gorj, care au fost interceptați de procurori în timp ce vorbeau despre curăţarea, actualizarea numărului de morţi, la Gorj, unde s-au întregistrat într-o lună 40.000 de decese.

Habar n-am, cum să decedeze 40.000 de oameni. Este o tâmpenie, să fraudezi să ce? Cum să moară 10% din populația unui județ? Înregistrarea nu este destul, niciun procuror nu face dosar doar pe baza interceptărilor„, a comentat Victor Ponta.

Vezi AICI cazul deceselor din Gorj.

Premierul Victor Ponta a spus, în legătură, cu reîntregirea salariilor bugetarilor că nu știe dacă vor fi incluse în bugetul pe 2012 sau în bugetul pe 2013.

La 1 decembrie se fac reîntregirile, nu vreau să fac o greșeală, dacă pe bugetul din 2012 sau pe cel din 2013. Am avut două promisiuni majore, că dăm banii înapoi pensionarilor și reîntregirea salariilor„, a încheiat Victor Ponta.

Ponta, despre scrisorile CCR

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22630').select();" id="embed_text_22630" />