Victor Ponta, despre anchetele DNA privind referendumul: Trebuie să dovedească două milioane de voturi false până pe 9 decembrie

Victor Ponta, despre anchetele DNA privind referendumul: Trebuie să dovedească două milioane de voturi false până pe 9 decembrie

Primul ministru Victor Ponta se arată nemulțumit de anchetele DNA privind referendumul din 29 iulie. Acesta a declarat marți că demersurile procurorilor sunt menite să dovedească două milioane de voturi false până la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Întrebat cum vede anunţul DNA privitor la începerea urmăririi penale împotriva a 67 de persoane, Ponta a răspuns: „Trebuie să dovedim că au fost două milioane de voturi false, asta trebuie până pe 9 decembrie, după 9 decembrie nu mai interesează pe nimeni. Nu mi-am schimbat părerea asupra faptului că într-o ţară democratică oamenii nu sunt anchetaţi pentru faptul că au votat”, transmite Mediafax.

De asemena, premierul a comentat inclusiv acuzele democrat-liberalilor cu privire la încălcarea principiului puterilor în stat prin înfiinţarea unei comisii de anchetă privind referendumul.

„«Se încalcă puterile statului», haideţi să fim un pic serioşi când vorbim de lucrurile astea. Când le încalcă, e în interesul ţării, dacă e invers, nu mai e – e încălcarea puterilor în stat (…) Sunt absolut convins că nu pot rămâne nesancţionate într-un stat de drept abuzuri comise împotriva oamenilor şi că trebuie să găsim în viitor prevederi constituţionale şi legale pentru ca cetăţenii să fie apăraţi de abuzurile unor instituţii”, a mai susţinut Ponta.

DNA a emis marți un comunicat de presă, în care se arată că au fost puse sub urmărire penală 67 de persoane care au luat parte la organizarea referendumului din 29 iulie. Persoanele sunt din județele Teleorman, Vrancea și Gorj, iar 49 dintre acestea au fost președinți de secții.Anchetele în județele amintite au început din luna august, iar printre cei cercetați au fost și nume importante precum cel al secretarului general al PSD, Liviu Dragnea. (Detalii AICI)

Ponta, despre anchetele DNA privind referendumul

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe