Victor Ponta: N-am luat în calcul o decizie negativă a CCR privind suspendarea președintelui. Respectăm decizia, dar să nu fie una politică

Victor Ponta: N-am luat în calcul o decizie negativă a CCR privind suspendarea președintelui. Respectăm decizia, dar să nu fie una politică

 Premierul Victor Ponta a declarat marți, după ședința PSD, că USL-ul va duce o campanie ”normală” pentru referendum-ul de pe 29 iulie, însă nu a vrut să dea detalii despre organizarea acestuia și nici nu a vrut să se pronunțe în cazul în care Curtea Constituțională va da un verdict nefavorabil deciziei Parlamentului.

În cadrul USL-ului vom face o campanie nofrmală pentru referendumul din 29. Toate manifestările vor fi legale” a spus Ponta menționând că el personal nu se va ocupa de campanie, ci de ”activitatea guvernamentală.” ”Nu voi răspunde la tacurile la persoană ale domnului Băsescu, ale domnului Blaga și ale celorlalți” a mai spus Ponta.

”Românii trebuie să decidă în cel mai democratic mod dacă vor să meargă mai departe cu Traian Băsescu președinte sau dacă vrem să avem un nou început. Să ne apucăm să reconstruim o țară distrusă și furată” a adăugat premeirul.

În ceea ce privește o decizie nefavorabilă a CCR privind suspendarea președintelui, Victor Ponta a dat de înîeles că deciziile se respectă, însă a Parlamentului primează.

Nu am luat în calcul, pentru că e decizia Parlamentului. Evident că vom respecta deciziile CCR. Îmi doresc ca deciziile să nu fie politice„ a spus premierul.

În cazul în care se va pune problema unor alegeri prezidențiale anticipate, acestea nu vor fi organizate în același timp cu cele parlamentare pentru că nu există în acest moment ”o soluție constituțională” pentru în acest sens, a mai declarat primul ministru.

USL a stabilit strategia de campanie pentru referendum

Embed: " />