Virgil Popescu anunță că OUG privind prelungirea termenului de plată a facturii la energie electrică s-ar putea modifica

Virgil Popescu anunță că OUG privind prelungirea termenului de plată a facturii la energie electrică s-ar putea modifica
Virgil Popescu, ministrul Energiei, prezent în platoul B1 TV, la Săptămâna Financiară

Virgil Popescu a vorbit, la Săptămâna financiară, despre prelungirea termenelor de plată a facturilor la energie electrică, valabilă pe durata sătrii de urgență din 2020 și a stării de alertă.

Ministrul Energiei a adus în discuție faptul că există o serie de plângeri cu privire la faptul că mai mulți clienți aleg să nu plătească facturile la energie, profitând de OUG privind prelungirea termenului de scadență, adoptată în 2020.

Numărul facturilor la energie electrică, neachitate, a crescut considerabil în ultimul an, existând în prezent inclusiv plângeri cu privire la acest lucru și la faptul că anumiți clienți, care și-ar putea plăti facturile, au decis să nu le plătească.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Nu era normal ca într-o astfel de perioadă să decuplezi clienții de la energie, dar am mai spus și acum câteva zile, nu pot să îi decuplez și înțeleg că au bani și nu vor să plătească (…) le-am transmis așa: noi evaluăm și vedem și probabil că vom modifica acest lucru, pentru că nu mai e nevoie să o mai ținem, dar nu vă împiedică nimeni, cu două termene în instanță, cu obligație de plată, care nu trebuie să judece fondul, să nu acționați„”, a explicat Virgil Popescu.

Peste 175.000 de puncte de energie, neachitate

În România există 175.000 de puncte de energie neachitate, fiind un număr ridicat.

„În această perioadă, o să evaluăm. Este o problemă compercială între furnizori și clienți. S-ar putea ca la companii să fie această problemă, nu la clienții casnici.

Între companii, într-o lună, o lună și jumătate, această problemă se poate rezolva. (…) Noi o să evaluăm și sigur o să modificăm pentru că observați că starea de alertă este, dar nu mai vorbim de un numpr mare de cazuri, avem vaccinul, putem proteja această situație”, a explicat ministrul Energiei, Virgil Popescu, în platoul B1 TV.