Vlad Voiculescu: 30% dintre vaccinări sunt în afara platformei de programare (VIDEO)

Vlad Voiculescu: 30% dintre vaccinări sunt în afara platformei de programare (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, susține că 30% dintre vaccinări nu se regăsesc în platforma de programare, o „vulnerabilitate” pe care a semnalat-o Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și despre care spune că „trebuie remediată cât mai rapid”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

30% dintre vaccinări sunt în afara platformei de programare, spune ministrul Vlad Voiculescu

„În perioada următoare, Ministerul Sănătății și CNCAV vor trebui să vegheze la două vulnerabilități. Una este reprezentată de faptul că 30% dintre vaccinări sunt în afara platformei de programare, deci există o platformă de programare și există Registrul național pentru vaccinare – ei, bine, acestea două trebuie puse împreună. Există 30% dintre oameni care sunt în Registrul național de vaccinare și nu sunt în platforma de programare. Sunt oameni care merg în centrul de vaccinare sau sunt centre de vaccinare care nu sunt informatizate așa cum s-ar cuveni, unde lucrurile se fac încă pe hârtie și după ce ești notat în Registrul național de vaccinare datele se varsă în platforma de programare așa încât să fii programat pentru rapel. Faptul însă că oamenii nu se programează în platforma de programare și merg direct la centru, și sunt înregistrați în rând reprezintă o vulnerabilitate. Vulnerabilitate pe care am semnalat-o Comitetului condus de doctorul Gheorghiță, respectiv tuturor instituțiilor care lucrează în acest proces, vulnerabilitate care trebuie remediată cât mai rapid – 30% din totalul de vacccinuri este mult. Trebuie să mergem cât mai mult către o digitalizare și o clarificare a procesului, respectiv o siguranță oferită tuturor că vaccinurile merg către cei mai vulnerabili”, a declarat Vlad Voiculescu.

Într-o declarație de presă susținută miercuri, ministrul Sănătății a reclamat mai multe probleme în derularea campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19. El a declarat că e posibil ca peste 1.300 de persoane să fi sărit rândul la vaccinare, astfel că se vor face anchete la nivelul centrelor de vaccinare.

„Trebuie să transparentizăm procesul. Am descoperit între 15 și 23 ianuarie în registrul de vaccinare 1.353 de persoane vaccinate marcate ca eligibile pentru etapa a treia. Cineva a sărit peste rând sau e o eroare de introducere a datelor. Acum avem mai puțin doze de vaccin decât am avea nevoie. E esențial ca autoritățile să nu rămână pasive la lucrurile care vorbesc de inechități, de șanse diferite a unor categorii de popuație față de altele. Trebuie să-i protejăm pe vulnerabili.Verificăm situația. Se fac echipe mixte de ocntrol de la Corpul de Control al ministrului și de la DSP-uri, pentru a vedea cum stau lucrurile la centrele de vaccinare.E clar că România acum, când în toată lumea sunt probleme cu dozele, nu poate fi un sat fără câini. E nevoie de sancțiuni și am vorbit cu premierul. E nevoie de sancțiuni pentru cei în măsură să verifice dacă strategia e respectată. La nivelul centrului de vaccianre sunt medici coordonatori. Îi asigurăm de cercetări disciplinare dacă nu vor respecta ce s-a stabilit. imediat vom putea vorbi de sacțiuni adoptate de Guvern”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Totodată, ministrul a declarat că la ora actuală România dispune de mai puține doze de vaccin decât ar fi necesare.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”