Vlad Voiculescu: Până în 2024, vom avea fundaţiile celor trei spitale regionale și nu numai / E o ruşine Spitalul Judeţean din Cluj, la Braşov e criminal ce se întâmplă (VIDEO)

Vlad Voiculescu: Până în 2024, vom avea fundaţiile celor trei spitale regionale și nu numai / E o ruşine Spitalul Judeţean din Cluj, la Braşov e criminal ce se întâmplă (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vlad Voiculescu vine cu promisiuni. La fel ca predecesorii săi, se laudă că va construi spitale. Ministrul Sănătații a declarat că, până în 2024, vom avea fundaţiile pentru spitalele regionale de la Craiova, Iaşi şi Cluj. Totodată, el a precizat că trebuie construite unități medicale şi în București, dar și în alte orașe, informează B1 TV.

Voiculescu: Până în anul 2024, vom avea fundaţiile celor trei spitale regionaleşi nu doar atât

„Până în 2024, vom avea fundaţiile – pot să promit – cele trei spitale regionale, şi nu numai fundaţiile. La Craiova, la Iaşi şi la Cluj şi, pe lângă asta, trebuie să începem spitale în Bucureşti, trebuie să începem spitale la Timişoara, la Braşov, la Sibiu”, a declarat Vlad Voiculescu, pentru Prima TV.

Voiculescu a recunoscut realitatea din sistemul sanitar românesc, pe care, de altfel, l-a mai păstorit și în 2016. Infrastructura este la pământ, în acest moment, iar supraviețuirea în spitale este mai mult o chestiune de noroc pentru pacienți.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Sunt locuri în care infrastructura spitalicească este pur şi simplu o ruşine. Dacă vă uitaţi la un oraş precum Clujul, e o ruşine Spitalul Judeţean de acolo, Braşov – e criminal ce se întâmplă acolo”, a afirmat ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu a precizat că, în anul 2016, a lucrat, împreună cu echipa sa, la semnarea acordurilor cu Banca Europeană de Investiţii pentru atragerea de fonduri în vederea pregătirii studiilor de fezabilitate. Dar cam atat…

„În momentul acesta avem studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale: Iaşi, Cluj şi Craiova. E un lucru care ar fi trebuit, conform contactului, să se întâmple până la sfârşitul anului 2017. Din păcate, ceea ce trebuia să se întâmple într-un an s-a întâmplat în patru ani.

Ministrul Tătaru a pornit, la sfârşitul anului 2019, o licitaţie pentru proiectul tehnic. Din păcate, nu a fost finalizată şi asta este ceea ce trebuie să fac eu acum şi grăbesc lucrurile astea împreună cu echipa mea”, a mai declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.