Vlad Voiculescu nu mai candidează: „Nicușor Dan a făcut uz de politica veche. Scopul NU scuză mijloacele. E păcat că avem un candidat ales în spatele ușilor închise, după interesele unui șef de partid sau al altuia” (VIDEO)

Vlad Voiculescu nu mai candidează: „Nicușor Dan a făcut uz de politica veche. Scopul NU scuză mijloacele. E păcat că avem un candidat ales în spatele ușilor închise, după interesele unui șef de partid sau al altuia” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vlad Voiculescu a anunțat că se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei, după ce PNL a decis că-l va susține peNicușor Dan. Cum acesta a fost candidatul USR și PMP a anunțat de asemenea că-l susține, se conturează scenariul în care Opoziția din București se va prezenta în fața alegătorilor cu un candidat unic – Nicușor Dan.

Voiculescu a criticat modul „netransparent” în care au negociat Dan și liderii PNL: „E păcat că avem un candidat susținut de multe partide dar ales pe din dos, în spatele ușilor închise, după interesele unui șef de partid sau al altuia”.

Vlad Voiculescu nu mai candidează: „Nicușor Dan a făcut uz de politica veche. Scopul NU scuză mijloacele. E păcat că avem un candidat ales în spatele ușilor închise, după interesele unui șef de partid sau al altuia”

„Atât timp cât avem un candidat onest, care strânge susținerea unei majorități covârșitoare a partidelor de opoziție și avem siguranța că va câștiga, eu nu voi merge mai departe cu candidatura. În condițiile în care nu vorbim la București de un singur om, ci de o echipă în Consiliul general, eu nu dau un cec în alb PNL, aștept să văd negocierile.

Cred că e păcat că nu am avut un proces la care să contribuie zeci de mii de bucureșteni. E păcat că avem un candidat susținut de multe partide, dar ales pe din dos, în spatele ușilor închise, după interesele unui șef de partid sau al altuia..

Cât timp avem un candidat onest, cu șanse reale, nu voi sta în calea lui.

Nicușor Dan a făcut uz de politică veche: înțelegere pe la spate în timp ce era într-o competiție directă. El s-a dus pe la spate la PNL. De ce a făcut PNL acest pas? Din același motiv pentru care la Iași îl susțin pe Chirica…”, a declarat Vlad Voiculescu.

El a precizat că va candida la Consiliul General.

A mai spus, totodată, că e dezamăgit de ce s-a întâmplat.

„PNL a făcut această mișcare poate inteligentă pe termen scurt. Motivele PNL sunt clare: a vrut să destabilizeze alianța USR-PLUS și să scoată la suprafață o oarecare vulnerabilitate. E o vulnerabilitate pe care noi ne-am asumat-o, vrând să facem o politică altfel. În interesul oamenilor nu are cum să fie alegerea candidatului de către un șef de partid. Alianța va merge mai departe, fără îndoială”, a mai declarat Vlad Voiculescu.