"Zgonea probabil s-a milogit. A devenit atât de ridicol încât dă o stare de acreală." Reacție acidă din cadrul PSD despre situația șefului din Senat

"Zgonea probabil s-a milogit. A devenit atât de ridicol încât dă o stare de acreală." Reacție acidă din cadrul PSD despre situația șefului din Senat
Foto: radiocraiova.ro

O reacție dură din cadrul Partidului Social Democrat îl acuză pe Valeriu Zgonea de faptul că s-ar fi milogit pentru întâlnirea cu ambasadorul SUA, dar și că ar trebui să-și dea dedemisia din funcția pe care partidul i-a dat-o. Aceste acuzații vin din partea lui Codrin Șefănescu, secretarul general adjunct al social democraților, potrivit dcnews.

"Lucrurile continuă, săptămâna viitoare probabil că va intra în plen această chestiune cu modificarea unei virgule în Regulamentul Camerei. Lucrurile merg înainte, Valeriu Zgonea nu mai reprezintă PSD, grupul parlamentar PSD, care l-a propus, conform regulamentului i-a retras sprijinul politic și l-a exclus, până la urmă va fi schimbat", a spus Codrin Ștefănescu pentru portalul mai sus amintit.

Acesta a mai spus că PSD-ul nu va ceda în privința lui Valeriu Zgonea.

"Nu există o cedare a PSD-ului cu privire la Valeriu Zgonea. Lucrurile sunt lămurite și sunt clare. Acum faptul că ambasadorul american a făcut o conferință de presă politicoasă legată de legi și acțiunile Camerei Deputaților, a și spus ambasadorul american că face acea conferință de presă cu Valeriu Zgonea că e președintele Camerei, e încă președintele Camerei".

Dar Ștefănescu l-a acuzat pe Zgonea că s-ar fi milogit pentru întâlnirea cu Hans Klemm, și că acesta era apropiat de ambasada SUA.

"Zgonea, era foarte apropiat de Ambasada SUA la București și foarte des în vizite acolo, de multe ori în vizite fără a comunica nici măcar în interiorul partidului că are așa de multe vizite pe zona asta, așa cum niciodată nu ne comunica ce vizite face pe la Cotroceni, probabil că s-a milogit, pur și simplu pentru această întâlnire. Zgonea nu face altceva decât să devină și mai ridicol. Atât de ridicol a devenit, încât, pur și simplu, opinia publică în general au o stare de acreală numai când aud de acest personaj, pentru modul în care s-a comportat".

Codrin Ștefănescu a declarat că Zgonea ar trebui să-și dea demisia din funcția "pe care partidul i-a dat-o, cu funcția asta nu a venit de acasă, nu i-a dat-o familia lui și neamul lui Mihai Viteazul. Și nici Zorro. I-a oferit-o partidul din care a făcut parte și a fost o mare dezamăgire pentru noi toți. În rest, lucrurile pe care le folosește el nu au o greutate în ceea ce privește intenția grupului parlamentar de a-l schimba. Punct!"