Adrian Mititelu, dezvăluiri cu iz penal despre Victor Pițurcă: "Mi-a spus că trebuie să dau 40% din valoarea despăgubirilor unui domn care avea intrare la ANRP"

Adrian Mititelu, dezvăluiri cu iz penal despre Victor Pițurcă: "Mi-a spus că trebuie să dau 40% din valoarea despăgubirilor unui domn care avea intrare la ANRP"

Miercuri a avut loc la Curtea de Apel București un nou termen în dosarul dezafilierii echipei de fotbal Universitatea Craiova. Cu această ocazie, fostul patron al echipei, Adrian Mititelu, a lansat un atac la adresa antrenorului Victor Pițurcă afirmând că ar fi instigat la dare de mită.

"În anul 2010 am discutat cu Piţurcă despre postul de antrenor la echipă. Eu aveam o speranţă să primesc banii de la ANRP. În negocierile cu Piţurcă m-am bazat pe obţinerea despăgubirilor, urmând ca sumele de bani preconizate a fi obţinute să le folosesc pentru a face o echipă şi mai mare şi mai tare. Piţurcă s-a angajat să rezolve la ANRP. Piţurcă mi-a spus că trebuie să dau 40% din valoarea despăgubirilor unui domn care avea intrare la ANRP. Ulterior, am aflat de la Victor Piţurcă că trebuie să dăm mai mult. A zis că altfel nu o să iau niciodată despăgubiri de la ANRP. Nu s-a mai dat nimic. Nu vreau să epatez, dar mi-a fost teamă. Mi-am dat seama că acea sumă reprezintă mită şi mi-a fost frică", a afirmat Adrian Mititelu, conform stiripesurse.ro.

Despre numirea lui Pițurcă la cârma echipei sale, Mititelu a afirmat că acesta a cerut foarte mulți bani.

"Am inserat în contractul de muncă semnat cu Piţurcă că antrenorul să primească o primă de instalare de 1,8 milioane euro, care ascundea împrumutul. I-am dat şi trei dezlegări în alb pentru jucători. Urma să le folosească cu titlul de garanţie dacă nu îşi recupera împrumutul. Suma de bani împrumutată a rămas în posesia lui Piţurcă, dar a fost consemnată în contabilitatea clubului ca fiind creditare Victor Piţurcă. A folosit 800.000 de euro pentru a plăti cheltuieli curente şi salarii ale jucătorilor, iar 700.000 de euro au rămas la el. Conflictul cu Piţurcă a început la o lună de la instalare. Deşi aveam aşteptări de la el, fiind considerat un antrenor bun şi sever, situaţia era cu totul alta. Rezultatele nu erau cele aşteptate, iar în cantonament era debandadă. Secunzii şi unii jucători jucau jocuri de noroc. Piţurcă era şi manager şi antrenor şi ulterior şi-a angajat şi antrenor principal. Venea de două ori la antrenamente. Oamenii din apropierea lui Piţurcă au început să vorbească: 'gata, îi luăm echipa dacă nu restituie banii până în martie", a precizat Mititelu.

Omul de afaceri doljean îl mai acuză pe fostul selecționer al naționalei că urmărea să îi ia echipa de fotbal.

"Piţurcă urmărea să preia clubul Universitatea Craiova. Atitudinea lui Victor Piţurcă s-a datorat şi faptului că am refuzat să plătesc la ANRP către intermediar suma pentru despăgubiri. Nu mă mai lăsa la stadion. Dacă voiam 12 invitaţii la tribună, îmi dădea numai 10 invitaţii, ca aşa voia el. A reuşit să mă excludă din conducerea clubului. I-am dat puteri depline. Prima chestie care m-a deranjat a fost că a declarat în presă ca vinde cinci jucători la CFR Cluj, însă mie nu mi-a comunicat nimic. Am luat foc. Am întrerupt orice discuţie cu Piţurcă. Au început să mă sune jucătorii, ca altora le dă bani şi lor nu, că erau consideraţi jucătorii mei. Unii dinte jucători nu erau plătiţi de mult timp şi îmi era frică să nu devină liberi de contract. I-am chemat pe primii zece şi le-am spus să semneze un act adiţional că primesc restanţele în martie şi toţi au semnat. Când a venit Piţurcă şi a aflat a luat foc, că el dorea ca jucătorii să devină liberi de contract. Pe fondul acestor probleme am încercat să iau legătura cu el. N-a vrut să mă primească. Am decis să iau măsurile care se impuneau. Am consultat un avocat şi am început procedurile de suspendare", a afirmat Adrian Mititelu.

Acesta a mai spus că, după ce l-a suspendat pe antrenor, a început "nebunia", suporterii au venit "să îi dea în cap", iar Piţurcă a spus că îi va cere despăgubiri de 7 milioane de euro şi "îl va distruge".

"Preşedintele comisiei jurisdicţionale a FRF, Gabriel Manu, era avocatul lui Piţurcă de 10 ani. Nu ştiam unde să depun acţiune la instanţa civilă, de aia am făcut şi la Craiova şi la Bucureşti. Cererile de chemare în judecată au fost formulate numai împotriva lui Piţurcă. După introducerea acţiunilor, am primit două adrese de la FRF şi mi se cerea să îmi retrag acţiunile împotriva Federaţiei. Am chemat avocaţii, fiind puţin panicat, iar aceştia mi-au comunicat că nu e nicio problemă, că ne încadrăm pe statutul FRF. Statutul permite în cazul litigiilor de muncă acţiuni la instanţele civile. Am transmis către FRF că nu e nicio problemă că litigiile nu sunt declanşate împotriva FRF. A venit o adresă pe 13 iulie, că dacă nu retrag acţiunile voi fi exclus. Cu o seară înainte, pe 12 iulie, am vorbit cu Gigi Becali, care mi-a spus: 'bă, te vor exclude'. Nu mi-a zis nume, dar mi-a dat de înţeles că ştie de la Borcea", a mai declarat Adrian Mititelu.

"În primăvara anului 2011, între mine şi Dragomir se accentuase conflictul. Sandu a achiesat la planul lor să mă distrugă. Sandu controla tot. El făcea regulamente, el stabilea arbitrii şi era nemulţumit că eu am început să mă plâng că erau comise abuzuri sub conducerea sa (…) Am vrut să mă duc la şedinţa de la FRF, dar mi s-a transmis că nu am ce căuta acolo. Am ştiut de adunarea generală pentru că am fost la DNA cu o zi înainte şi un procuror mi-a zis să îmi văd de treabă, dacă nu am fost invitat. 'Lasă-i dracu că nu ai ce să faci', aşa mi-a zis procurorul", a mai spus Mititelu în sala de judecată.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, şi fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti, în iunie 2016, la câte trei ani închisoare cu suspendare în dosarul dezafilierii ilegale a Universităţii Craiova.

Potrivit deciziei tribunalului, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost obligaţi să plătească în solidar cu FRF şi LPF despăgubiri către SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA în valoare de 1.084.592.000 lei (aproximativ 240 milioane euro).

Decizia nu este definitivă, fiind atacată cu apel.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:04 - Ninsorile și ploile complică misiunile de salvare a victimelor cutremurului dar și circulația în anumite zone din Turcia
09:57 - Rareş Bogdan cere Ministerului Finanţelor să vină cu explicații în cazul OMV Petrom, „altfel părem o ţară bananieră”: „Un om care are un chioşc, dacă nu plăteşte taxă, automat Fiscul îi blochează conturile”
09:55 - Ana Baniciu, cuvinte de laudă la adresa lui Radu Bănică: „Cel mai talentat dintre toți, ca să știți de la mine”
09:52 - Cutremurul care a lovit Turcia și Siria, anticipat de un cercetător olandez și un geolog turc cu trei zile în urmă. Mesajele lor de pe Twitter s-au viralizat rapid
09:39 - Snapchat, acuzat că favorizează traficul de droguri. Compania se confruntă cu procese pe bandă din partea unor părinți ai căror copii au folosit aplicația
09:28 - Oficial ucrainean: Rusia a început să „cerșească” negocieri prin intermediari
09:25 - Flavia Mihășan nu pleacă în vacanță fără cei mici: „Nu am simțit nevoia să plec fără copii”. Fosta asistentă TV a fost cu familia în Malta
09:24 - Situație disperată în Siria, după cutremure: „Ne luptam deja cu o epidemie de rujeolă și tocmai am trecut de vârful holerei, nu uitați de noi!”
09:09 - La șase luni după ce a fost înjunghiat, Salman Rushdie spune că îi este greu să scrie
09:03 - Cazanciuc, despre legea care pedepsește cu închisoarea cu executare șoferii băuți sau drogați ce produc accidente mortale: Pur și simplu nu ne putem uita cum sunt oameni uciși pe străzi, apoi șoferii vinovați se pot urca iar la volan (VIDEO)