Amenințată cu excluderea din Champions League, Real Madrid a reușit doar un egal în semifinala cu Chelsea. Duelul va fi tranșat în returul de la Londra

Amenințată cu excluderea din Champions League, Real Madrid a reușit doar un egal în semifinala cu Chelsea. Duelul va fi tranșat în returul de la Londra
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Rafael Henrique

Real Madrid și Chelsea Londra au terminat la egalitate, scor 1-1, în turul semifinalelor din UEFA Champions League ediția 2020/21. După o săptămână în care a fost amenințată cu excluderea din Liga Campionilor pentru rolul pe care l-au jucat clubul și președintele Florentino Perez în proiectul Super Ligii Europei (ESL), campioana en-titre a Spaniei nu a reușit să se impună în partida disputată marți seară pe StadionulAlfredo di Stéfano, astfel că duelul va fi tranșat abia la returul de pe Stamford Bridge din Londra, din 5 mai.

Real Madrid, doar un egal cu Chelsea în turul semifinalelor de Liga Campionilor. Returul are loc pe 5 mai, la Londra

Cea care a deschis scorul a fost chiar formația vizitatoare, Chelsea, care a înscris prin Pulisic, în minutul 14. Real Madrid a reușit să egaleze până la pauză, în minutul 29, prin Karim Benzema, iar tabela a rămas neschimbată până la final.

Interesant este că oaspeții au avut mai multe șuturi și au stat mai bine inclusiv la capitolul șuturi pe poartă. Londonezii vor porni în partida de pe Stamford Bridge cu avantajul conferit de golul marcat în deplasare, dar chiar și așa ecuația calificării rămâne una cu final deschis.

Cea mai galonată echipă din competiție, amenințată cu excluderea din Champions League

Real Madrid și Chelsea s-aunumărat printre cele 12 echipe de top din Europa care au anunțat că vor înființa o nouă competiție, ESL, în care ar fi urmat să se regăsească 20 de echipe, dintre care 15 cu statut de membru-fondator și calificate automat. Președinte al Super Ligii a fost ales chiar președintele clubului spaniol, Florentino Perez.

Inițiativa a stârnit critici de la cel mai înaltnivel, fotbalistic și politic deopotrivă, dar și proteste din partea suporterilor, iar echipele în cauză au fost amenințate cu excluderea dincompetițiile aflate sub egida UEFA și FIFA. În cele din urmă, cele șase cluburi din Premier League au anunțat că se retrag din proiect, astfel că acesta s-a năruit înainte să se materializeze efectiv. Chiar și așa, Florentino Perez insistă că ESL merge mai departe.

Zinedine Zidane, antrenorul lui Real Madrid, susține că discuția despre o eventuală excludere este una „absurdă”.

„Am dat deja un răspuns la asta. Este absurd să crezi că n-am putea fi în Champions League. Este absurd”, spune francezul.

Urmăriți B1TV.ro și pe