Bosnia – România: Banner cu mesajul "Fuck you FIFA and UEFA" și tradiționalele scandări "Țiganii, țiganii"

Bosnia - România: Banner cu mesajul "Fuck you FIFA and UEFA" și tradiționalele scandări "Țiganii, țiganii"
Foto: Gsp.ro

Meciul dintre Bosnia-Herţegovina – România, scor 2-1, din preliminariile Campionatului European din 2012 desfăşurat sâmbătă nu a fost lipsit de incidente, provocate de suporteri, informează prosport.ro. Odată cu începerea partidei, la intonarea imnului României, suporterii bosniaci au început să fluiere, iar anterior întreg stadionul a huiduit echipa românească atunci când a ieşit la încălzire.

Suporterii echipei gazdă au afişat un banner cu mesajul „Fuck you FIFA and UEFA”.

La un moment dat, fanii români au aprins torţe şi au avut o dispută cu cu suporterii bosniaci, iar cele două galerii au aruncat cu diverse obiecte una în alta.

Pe parcursul partidei, suporterii echipei gazdă au scandat: „Ţiganii! Ţiganii!”.

În cea de-a doua repriză,  suporterii bosniaci au aruncat cu scaune către români, care la rândul lor au intrat în conflict cu poliţia. În ziua meciului, un autocar plin cu suporteri români a fost întors din drum de la graniţa Bosniei cu Serbia.

Selecţionata României a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 2-1, de echipa Bosniei-Herţegovina, aceasta fiind a doua înfrângere a echipei naţionale în preliminarii.

Echipa Bosniei a marcat în minutul 64 prin Ibisevici şi în minutul 83 prin Dzeko, iar pentru România a înscris Marica, în minutul 29.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)