Brazilia, a doua echipă calificată matematic în optimile Cupei Mondiale din Qatar! Elveția, „condamnată” să joace un meci de totul sau nimic cu Serbia

Brazilia, a doua echipă calificată matematic în optimile Cupei Mondiale din Qatar! Elveția, „condamnată” să joace un meci de totul sau nimic cu Serbia
Unicul gol al partidei a fost marcat de Casemiro, în minutul 83. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Echipa națională a Braziliei a câștigat partida cu Elveția, luni seară, și s-a calificat matematic în optimile Cupei Mondiale din Qatar.

Tot în Grupa G, Serbia și Camerun au oferit astăzi poate cea mai spectaculoasă partidă din prima parte a turneului. Deși au condus cu 3-1, sârbii s-au văzut egalați în doar câteva minute și au scăpat printre degete șansa de ajunge la același număr de puncte cu Elveția, cu care vor juca un meci decisiv în ultima rundă a grupelor.

Cupa Mondială din Qatar: Brazilia a învins-o pe Elveția cu 1-0

Prima repriză a fost controlată de la un capăt la altul de „Selecao”, cu Elveția fără să trimită vreun șut spre poarta apărată de Alisson. A doua repriză a decurs într-un registru similar, iar inevitabilul s-a produs în minutul 83, când Casemiro a înscris din pasa fostului său coechipier de la Real Madrid, Rodrygo. Vinicius marcase și el în minutul 64, însă reușita a fost anulată pe motiv de ofsaid, cu ajutorul VAR.

Trupa lui Tite venea după victoria cu Serbia, scor 2-0. Adversara României din preliminariile EURO 2024 și-a câștigat și ea partida din prima etapă a grupelor de la Cupa Mondială, 1-0 în compania Camerunului.

Brazilia și Elveția au făcut parte din aceeași grupă și la ediția din 2018, când au reușit doar o remiză, scor 1-1. Tot la egalitate, scor 2-2, se încheiase și prima lor întâlnire la o Cupă Mondială, în 1950.

După două etape, Grupa G a Cupei Mondiale arată în felul următor:

  1. Brazilia – 6 puncte (3 goluri marcate și 0 primite)
  2. Elveția – 3 puncte (1 GM și 1 GP)
  3. Camerun – 1 punct (3 GM și 4 GP)
  4. Serbia – 1 punct (3 GM și 5 GP)

Prima echipă calificată matematic în optimile turneului din Qatar după primele două etape a fost campioana en-titre, Franța, care sâmbătă seară a învins-o la pas pe Danemarca, scor 2-1.

Urmăriți B1TV.ro și pe