Canotaj: Șapte medalii pentru România, la Europenele de juniori

Canotaj: Șapte medalii pentru România, la Europenele de juniori

România a cucerit șapte medalii, duminică, la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori de la Krefeld (Germania), patru de aur, două de argint și una de bronz, fapt care i-a adus clasarea pe locul doi în clasamentul pe națiuni.

''Sunt foarte bucuroasă că juniorii români au obținut astfel de performanțe. Am încredere că acest an va fi unul bun pentru canotorii noștri. România are o tradiție respectată la nivel mondial și european și cred că astfel de rezultate ne dau speranțe pentru competițiile viitoare.'', a declarat Elisabeta Lipă, președinta Federației Române de Canotaj, potrivit unui comunicat remis presei.

Medaliile de aur au fost obținute de echipajele dublu rame masculin, dublu rame feminin, patru vâsle feminin și 8+1 feminin, în timp ce echipajele de patru rame masculin și 8+1 masculin au obținut argintul, echipajul de patru rame feminin s-au clasat pe locul trei. Barca de dublu vâsle feminin s-a clasat pe locul 11, iar cea de patru vâsle masculin a terminat pe 13.

La Europenele de juniori de anul trecut, de la Trakai (Lituania), România a cucerit șase medalii, trei de argint și trei de bronz.

Tags: