Căpitanii echipelor de fotbal de la Cupa Mondială vor purta brățări antidiscriminare

Căpitanii echipelor de fotbal de la Cupa Mondială vor purta brățări antidiscriminare
Căpitanul Angliei, Harry Kane, și alți căpitani ai echipelor europene vor purta brățări "OneLove" în timpul Cupei Mondiale din Qatar, sursă foto: captură YT

Căpitanul Angliei, Harry Kane, și alți căpitani ai echipelor europene vor purta brățări „OneLove” în timpul Cupei Mondiale din Qatar pentru a lupta împotriva discriminării, a anunțat miercuri Federația de Fotbal, anunță AP.

Zece națiuni europene, printre care Anglia, Franța și Germania, au făcut echipă pentru a susține campania OneLove

Homosexualitatea este ilegală în statul din Golf, iar organizatorii s-au luptat să asigure grupurile de apărare a drepturilor că, sub nicio formă, cuplurile de același sex nu vor fi supuse agresivității în cadrul turneului, care începe pe 20 noiembrie.

Zece națiuni europene, printre care Anglia, Franța și Germania, au făcut echipă pentru a susține campania OneLove, care se va desfășura pe tot parcursul sezonului, pentru a promova incluziunea și care prezintă o brățară cu o inimă multicoloră.

Kane și căpitanii celorlalte șapte națiuni din grup care s-au calificat la Cupa Mondială vor purta brățările în Qatar.

Qatar speră să atragă 1,2 milioane de vizitatori, sursă foto: captură YT

„Sunt onorat să mă alătur colegilor mei căpitani de echipe naționale în susținerea importantei campanii OneLove”, a declarat Kane, care va purta pentru prima dată banderola în meciul de vineri din Liga Națiunilor împotriva Italiei.

„În calitate de căpitani, poate că toți concurăm unul împotriva celuilalt pe teren, dar stăm împreună împotriva tuturor formelor de discriminare.

Qatarul s-a confruntat în mod repetat cu critici privind condițiile de muncă pentru lucrătorii migranți

„Acest lucru este cu atât mai relevant într-o perioadă în care diviziunea este comună în societate. Purtarea banderolei în numele echipelor noastre va trimite un mesaj clar atunci când lumea ne privește.”

Mark Bullingham, directorul executiv al Federației engleze de fotbal, a declarat că OneLove, introdusă în Olanda înainte de Euro 2020, a fost o „demonstrație vizibilă de sprijin pentru incluziune în fotbal”.

De asemenea, el a declarat că FA continuă să facă presiuni pentru principiul despăgubirilor pentru muncitorii migranți și familiile acestora în legătură cu decesele și rănile suferite în timpul proiectelor de construcții.

Qatarul s-a confruntat în mod repetat cu critici privind condițiile de muncă pentru lucrătorii migranți, dar insistă că a făcut îmbunătățiri majore în ultimii ani.

Săptămâna aceasta, grupurile pentru drepturile omului au îndemnat mai mulți sponsori ai Cupei Mondiale să susțină apelurile de despăgubire a muncitorilor și a familiilor acestora.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)