Cea mai în vârstă femeie din lume refuză să plimbe flacăra olimpică. Îi este teamă de COVID (VIDEO)

Cea mai în vârstă femeie din lume refuză să plimbe flacăra olimpică. Îi este teamă de COVID (VIDEO)
Kane Tanaka, cea mai în vârstă femeie din lume / Foto: CCTN, Youtube

Kane Tanaka este cea mai în vârstă de femeie din lume și totodată, cel mai longeviv om în viață de pe Pământ, după moartea lui Chiyo Miyako, în 2012. Japoneza care a confirmat prezența la Jocurile Olimpice de la Tokyo, s-a răzgândit, între timp. Deși are o vârstă foarte înaintată, femeia încă se gândește la starea sa de sănătate.

La 118 ani, Kane Tanaka nu vrea să se expună infectării cu SARS-COV-2. Pentru a nu risca să dezvolte COVID-19, japoneza a decis să nu participe la ștafeta flăcării olimpice, informează EFE. În zilele de 11, respectiv 12 mai, Tanaka ar fi trebuit să poarte flacăra pe o distanță de 100 de metri, în scaun rulant, împins de membrii familiei sale.

Stafeta flăcării olimpice pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo a început din data de 25 martie, la Fukushima. Evenimentul sportiv, reprogramat pentru anul în curs, din cauza COVID-19, se va desfășura în perioada 23 iulie – 8 august.

Kane Tanaka s-a născut pe data de 2 ianuarie 1903 și este a treia cea mai longevivă persoană din toate timpurile.

Cum arată Kane Tanaka, cel mai în vârstă om din lume (VIDEO)

Ultima oră
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament
20:36 - Dezastru în sudul Indiei din cauza inundațiilor: Zeci de persoane au murit sau sunt date dispărute, iar viiturile și alunecările de teren au devastat comunitățile din regiune (VIDEO)
20:06 - O scriitoare spaniolă de succes era de fapt… trei bărbați. Aceștia au ieșit din anonimat după ce au câștigat un premiu literar de un milion de euro
19:37 - 41.566 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 22.629 cu prima doză. România ar putea trece luni de 6 milioane de persoane vaccinate cu măcar o doză
19:20 - Ea este concurenta căreia Carla`s Dreams i-a promis 100.000 de euro!
18:31 - Octavian Berceanu: Garda de Mediu, o instituție normală în contextul politic românesc, în care angajaților le era frică să vorbească. Controalele direcționate politic, cea mai mare presiune pe care o aveau (VIDEO)
18:07 - Alfred Simonis (PSD): Este exclus să votăm guvernul Cioloș, la ce nume au apărut
17:44 - Dacian Cioloș: Cred că și pentru PSD putem fi o soluție pentru a depăși lunile următoare / Nu știu care au fost motivele reale pentru care m-a desemnat Klaus Iohannis