Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice: Peste 80.000 de oameni au participat la un spectacol grandios

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice: Peste 80.000 de oameni au participat la un spectacol grandios

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra a avut loc vineri seară pe Stadionul Olimpic din capitala Angliei, la ora locală 21.00 (23.00, ora României), în prezenţa a 80.000 de spectatori şi a zeci de şefi de stat şi de guvern, transmite ibtimes.com.

Sub privirile reginei Elizabeta a II-a a Marii Britanii şi ale numeroaselor personalităţi prezente la eveniment, au defilat, în cadrul festivităţilor, sportivii din cele 204 ţări participante la JO. La competiţia londoneză participă 10.500 de sportivi, între care şi 104 din România.

Portdrapelul României la festivitățile de la Londra a fost tenismanul Horia Tecău (foto).

Spectacolul a fost realizat de Danny Boyle, regizorul filmului „Slumdog Millionaire (Vagabondul milionar)”, recompensat cu opt premii Oscar. Întregul show a costat 27 de milioane de euro. La ceremonie au participat 10.000 de voluntari, iar show-ul s-a încheiat apoteotic, cu aducerea flăcării olimpice în stadion şi aprinderea Vasului Olimpic.

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului