Claudiu Maior a demisionat din funcția de viceprimar în Târgu Mureș, fapt ce ar putea crea probleme echipei de fotbal ASA

Claudiu Maior a demisionat din funcția de viceprimar în Târgu Mureș, fapt ce ar putea crea probleme echipei de fotbal ASA
Foto:punctul.ro

ASA Târgu Mureș poate avea probleme în urma demisiei viceprimarului din oraș, Claudiu Maior, notează DigiSport. Acesta a fost declarat incompatibil de Înalta Curte de Casație și Justiție și a decis să demisioneze din funcția pe care o deținea.

El avea influență mare la echipa ardeleană și oferea și sprijin financiar pntru obținerea unot rezultate pozitive.

Vestea a fost confirmată de Claudiu Maior la DigiSport, în aceași zi în care ASA Târgu Mureș joacă turul semifinalelor din Cupa României contra celor de la CFR Cluj.

„Am luat la cunoștință decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție în care se admite recursul Agenției Naționale de Integritate care casează sentința favorabilă în primă instanță nr.389 din 30 decembrie 2013 a Curţii de Apel Tîrgu Mureş – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal.

În aceste condiții, deși încă nu mi s-a comunicat oficial soluția Înaltei Curți de Casație și Justiție, începând de astăzi, m-am retras din funcția de viceprimar iar din funcția de consilier local îmi voi depune mandatul la prima ședință a Consiliu Local Tîrgu Mureș.

Am discutat cu primarul municipiului despre această situație, urmând ca în perioada următoare domnia sa să decidă dacă va mai avea nevoie de energia și experiența mea acumulate în acești ani în care am fost în slujba comunității, a spus Maior.

Potrivit unui comunicat al ANI, citat de Agerpres, Claudiu Maior, viceprimar al municipiului Târgu Mureş (mandatul 2012 – 2016), s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada iulie 2013 – aprilie 2014, întrucât, în timpul exercitării mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Târgu Mureş (mandatul 2012 – 2016), a încheiat un contract de prestări servicii, în valoare de 23.040 lei, cu Primăria Târgu Mureş, prin PFA Maior Sergiu Claudiu, încălcând dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/ 2003 şi art. 75, alin. (1) din Legea nr.393/2004.

Urmăriți B1TV.ro și pe