Confirmat cu COVID-19 pe 16 decembrie, Novak Djokovic a fost testat negativ pe 22 decembrie. După testul pozitiv, liderul ATP ar fi participat la mai multe evenimente (FOTO)

Confirmat cu COVID-19 pe 16 decembrie, Novak Djokovic a fost testat negativ pe 22 decembrie. După testul pozitiv, liderul ATP ar fi participat la mai multe evenimente (FOTO)
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Simon Bruty/Aeltc Pool

Novak Djokovic a câștigat apelul împotriva anulării vizei și poate rămâne cel puțin pentru moment în Australia. Avocații săi au transmis instanței documente care arată că sârbul a fost confirmat cu COVID-19 pe 16 decembrie, pe baza unui test PCR. Potrivit acelorași documente, liderul mondial din tenisul masculin a fost testat din nou pe 22 decembrie, când rezultatul a fost negativ.

Novak Djokovic a fost confirmat cu COVID-19 pe 16 decembrie și a fost testat negativ pe 22 decembrie

Documentele transmise judecătorilor australieni arată că liderul ATP a fost testat pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2 pe data de 16 decembrie, transmite BBC. De altfel, familia sârbului a susținut o conferință de presă luni, la Belgrad, context în care fratele lui Novak a fost întrebat dacă poate confirma informația.

„Da, întregul proces a fost public și toate documentele care sunt publice sunt legale”, a răspuns fratele tenismenului.

Cu toate acestea, pe 17 decembrie, Federația de tenis de la Belgrad a vorbit despre un eveniment de premiere care urma să se desfășoare în acea zi. Forul preciza că trofeele „vor fi înmânate tinerelor talente de către jucătorul de tenis favorit din regiune și nu numai”, iar ceva mai târziu a publicat fotografii cu Novak Djokovic și cu tinerii cărora le-a acordat premiile. Sârbul nu avea mască de protecție.

În plus, cotidianul francez L`Equipe a relatat că Novak Djokovic ar fi participat la o ședință foto cu unul dintre jurnaliștii săi pe 18 decembrie.

Documentele transmise de avocații lui Novak Djokovic confirmă că superstarul sârb a fost testat din nou pe 22 decembrie. Rezultatul ar fi venit negativ, în aceeași după-amiază.

Regulile anti-pandemie din Serbia au fixat perioada de izolare la 14 zile, ceea ce înseamnă că, pentru Djokovic, carantina ar fi trebuit să se încheie abia pe 30 decembrie.

Ce a declarat liderul ATP după decizia luată luni de instanța australiană

Novak Djokovic a subliniat că își dorește în continuare să câștige Australian Open, turneu pe care l-a cucerit de nouă ori în carieră, un record all time. Sârbul este campionul ultimelor trei ediții.

„Sunt încântat și recunoscător că judecătorul a revocat decizia de anulare a vizei mele. În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, vreau să rămân aici și să încerc să câștig Australian Open. Rămân concentrat pe asta. Am venit aici pentru a juca la unul dintre cele mai importante turnee în fața unor fani minunați. Pentru moment, nu pot spune mai multe, dar MULȚUMESC tuturor pentru că mi-ați fost alături în situația asta și m-ați încurajat să rămân puternic”, a declarat Novak Djokovic.