Cristian Tudor Popescu, despre eliminarea Simonei Halep de la US Open: „Tânăra Daria Snigur din Ucraina a dăruit o mare victorie poporului ei chinuit”

Cristian Tudor Popescu, despre eliminarea Simonei Halep de la US Open: „Tânăra Daria Snigur din Ucraina a dăruit o mare victorie poporului ei chinuit”
Foto: Cristian Tudor Popescu / Facebook

Cristian Tudor Popescu a comentat eliminarea Simonei Halep de la US Open și spune că adversara româncei, Daria Snigur din Ucraina, „a dăruit o mare victorie poporului ei chinuit”.

Dubla-câștigătoare de Grand Slam a părăsit prematur turneul de la Flushing Meadows, fiind învinsă luni seară în trei seturi de Daria Snigur, cu toate că a câștigat la 0 actul al doilea și a salvat două mingi de meci în decisiv. Eliminarea a fost cu atât mai surprinzătoare, având în vedere că recent Simona Halep a câștigat competiția de la Toronto și a revenit în Top 10 mondial.

Cum a comentat Cristian Tudor Popescu eliminarea Simonei Halep de la US Open: „O bucurie într-o seară amară”

„De la taiwaneza Su Wei Hsieh n-am mai văzut o jucătoare firavă care să folosească atât de mult și de abil greutatea rachetei pentru a compensa lipsa de forță în brațe și trunchi. Un exemplu perfect de ceea ce se numește easy power. Pe lângă îndemânare, Daria Snigur a arătat și un tupeu controlat, necedând niciun moment inițiativa în meci – în setul 2, pierdut cu 0-6, Snigur a greșit mult, nu Simona a pus stăpânire pe joc”, a scris gazetarul, luni seară, pe Facebook.

„Era unplayable, de nebătut, ucraineanca de 20 de ani, venită din calificări? Nicidecum. Simona ar fi avut soluții. De pildă, dreapta semiplată cu deschidere foarte largă a Dariei are nevoie de timp și spațiu pe măsură pentru a fi eficientă – dacă Simona ar fi presat-o pe dreapta cu lovituri sistematic tari și iuți, în cros, greșelile se puteau înmulți rapid”, a continuat el.

CTP consideră că „Simona a avut probleme cu ea însăși”.

„Până să-i facă ceva adversarei, Simona a avut probleme cu ea însăși. Lipsă generală de luciditate. Iarăși, și iarăși, serviciul, slab, nesigur, și primul, și al doilea. Snigur putea fi destabilizată și prin ținutul mingii în teren, cu lovituri adânci, în raliuri lungi. Nici asta, specialitatea ei, n-a putut să facă Simo, greșind neforțat de-mi dădeam palme… În fine, altă hibă veche, faptul că nu a încercat aproape deloc să returneze decisiv serviciul 2 al Dariei, cât se poate de atacabil…”, a adăugat gazetarul.

„Asta e. Totuși, o bucurie în amărăciunea acestei seri: tânăra Daria Snigur din Ucraina a dăruit o mare victorie poporului ei chinuit”, a conchis el.

Urmăriți B1TV.ro și pe