CTP, revoltat după ce Leo Messi a primit Balonul de Aur. Cine ar fi meritat distincția, în opinia gazetarului

CTP, revoltat după ce Leo Messi a primit Balonul de Aur. Cine ar fi meritat distincția, în opinia gazetarului
Cristian Tudor Popescu face anunţul sumbru: "Mulți români vor muri". Şocant e că vede şi o parte bună în asta!

CTP crede că nu Lionel Messi merită Balonul de Aur. Gazetarul admite faptul că argentinianul este cel mai bun jucător din lume, în ultimii 15 ani, dar nu și cel mai bun în ultimul an.

„Balon de Aur în colțuri

Nu numai în politică se petrec măgării care rag la cer. Se petrec și în fotbal, și nu numai în cel de bărăgan de la noi, ci la cel mai înalt nivel mondial.

Lionel Messi este, în opinia subsemnatului, cel mai mare jucător al lumii în ultimii 15 ani – peste Cristiano Ronaldo. Și al 3-lea în clasamentul tuturor timpurilor, după Pelé și Roger Federer al fotbalului, Johan Cruyff. Dar în anul care s-a scurs, Messi a fost bun, și atât. Jocul său nu a egalat eficiența scânteietoare a cel puțin 3 dintre „învinșii” săi: Robert Lewandowski, Karim Benzema și Mohamed Salah. Fiecare dintre ei, Lewa, Karim sau Mo, ar fi meritat Ballon d`Or înaintea lui Messi.

Sau tot politica, vârâtă în sport până la a face aurul balonului să nu mai fie rotund, ci în colțuri, e de vină?”, a notat CTP pe pagina sa de Facebook.

Clasamentul complet pentru Balonul de Aur 2021:

Lionel Messi a primit, luni, al șaptelea Balon de Aur din carieră. Cristiano Ronaldo a bifat cea mai slabă clasare din ultimii 11 ani, locul 6.

„E incredibil să fiu iar aici. Mulțumesc colegilor de la Barcelona, de la Paris, antrenorilor, familiei, tuturor. Cred că am câștigat acest premiu datorită trofeului cucerit cu naționala, Copa America. A însemnat enorm pentru mine. E prima dată când câștig Balonul de Aur jucând aici, în Paris și e o mare onoare pentru mine”, a declarat Messi.

Argentinianul a fost felicitat de către legendarul Pele.

„Felicitări, Lionel Messi, pentru încă un Balon de Aur! Este un omagiu corect adus unui talent fără pereche. De şapte ori îţi mulţumesc mult!”, a scris Pele, în social media.

Clasamentul pentru Balonul de Aur 2021 arată astfel:

1. Messi

2. Lewandowski

3. Jorginho

4. Benzema

5. Kante

6. Ronaldo

7. Salah

8. De Bruyne

9. Mbappe

10. Donnarumma

11. Haaland

12. Lukaku

13. Chiellini

14. Bonucci

15. Sterling

16. Neymar

17. Luis Suarez

18. Kjaer

19. Mount

20. Mahrez

21-22. Lautaro Martinez, Bruno Fernandes

23. Kane

24. Pedri

25. Foden

26-28. Barella, Moreno, Dias

29-30. Azpilicueta, Modric

Ultima oră
22:09 - Florin Cîţu, reacție la acuzația de plagiat adusă lui Nicolae Ciucă: Premierul va trebui să clarifice situaţia în faţa românilor, ca să nu devină o vulnerabilitate
21:57 - Numirea noului selecționer, pe ultima sută de metri. Două nume se mai află în cursă. FRF ar putea face anunțul cel mare miercuri
21:46 - Administraţia Prezidenţială: Klaus Iohannis își menține poziția privind combaterea plagiatului și consideră corectă decizia lui Nicolae Ciucă de a cere analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp
21:19 - Virgil Popescu: Europa e dependentă mult de gazul rusesc. La fel și noi în perioada de iarnă. Dacă se întâmplă ceva în Ucraina, va fi afectată întreaga Europă. Avem diferite scenarii în calcul și știm ce avem de făcut (VIDEO)
21:14 - Vladimir Putin a trecut la nivelul următor. Rusia, China și Iran vor desfășura manevre navale comune
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)