Dan Petrescu, săgeți către FCSB și FC Argeș: „Dacă nu ai licență, cum vrei să antrenezi?! Numai în România se poate întâmpla asta. Hai să intrăm în normalitate”

Dan Petrescu, săgeți către FCSB și FC Argeș: „Dacă nu ai licență, cum vrei să antrenezi?! Numai în România se poate întâmpla asta. Hai să intrăm în normalitate”
Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj, a intervenit în scandalul licențelor de antrenor din Superligă și s-a arătat de părere că, „pe toată planeta asta, toți antrenorii au școală de antrenori”, transmite GSP.ro.

Declarația sa vine în contextul în care Marius Croitoru, de la FC Argeș, a primit o suspendare de patru etape din partea Federației Române de Fotbal deoarece a acționat ca antrenor principal, cu toate că nu deține licență PRO și carnet. La rândul său, Mihai Pintilii, de la FCSB, a fost reclamat la Comisia de Disciplină a FRF de șeful Școlii Federale de Antrenori și riscă o suspendare de cel puțin patru etape și o amendă de 1.400 de euro.

Dan Petrescu: Nu cred că există în lume să antrenezi fără să ai licență

Antrenorul campioanei din prima ligă a României consideră că antrenorii au nevoie de studii și de licențele asociate pentru a profesa.

„Pe toată planeta asta, toți antrenorii au școală de antrenori. Mi se pare corect să ai licență dacă vrei să antrenezi. Nu cred că există în lume așa ceva, să antrenezi fără să ai licență. Pe unde am fost și eu, toți aveau licențe.

Dacă nu ai licență, cum vrei să antrenezi?! Acum, felul cum se ajunge la obținerea licenței nu mai e problema mea. În opinia mea, trebuie să ai licență. Numai în România se poate întâmpla asta. Spuneți-mi o altă țară unde se mai întâmplă asta, cei fără licență să stea pe bancă.

Dacă ai licență, stai. Dacă nu ai, nu stai. Se fac tot felul de scheme, mi se pare incredibil. Sunt atâția antrenori cu licență care nu antrenează și stau acasă, iar cei care nu au antrenează. Nu e corect și normal. Hai să intrăm în normalitate, să antreneze doar cei cu licență”, a declarat Dan Petrescu, într-o conferință de presă.

Urmăriți B1TV.ro și pe