Dani Alves a venit în șlapi la prezentarea oficială la FC Barcelona. Brazilianul a oferit explicația (VIDEO)

Dani Alves a venit în șlapi la prezentarea oficială la FC Barcelona. Brazilianul a oferit explicația (VIDEO)
Dani Alves

Dani Alves a revenit la FC Barcelona, după 5 ani de zile. Jucătorul în vârstă de 38 de ani, care a evoluat timp de 8 ani pe Camp Nou, a fost prezentat oficial astăzi. El și-a făcut prezența la eveniment într-o manieră atipică.

La prezentarea oficială, brazilianul a apărut cu costum negru și șlapi. De asemenea, el s-a plimbat desculț pe gazon. Alves a explicat că a făcut acest lucru pentru a repeta momentul din 2008, când s-a transferat pentru prima dată la Barca, de la Sevilla.

„Vin în șlapi pentru că multe lucruri se pot schimba, dar unele nu”, a declarat Dani Alves.

26 de euro a plătit Dani Alves pe papucii cu care s-a prezentat pe Camp Nou.

View this post on Instagram

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

Dani Alves, plin de entuziasm la revenirea la FC Barcelona

Brazilianul a primit cu mare entuziasm telefonul lui Xavi, de a reveni la FC Barcelona.

„Am vrut să revin și să ajut. Garantez că pot ajuta. Pot să-i ajut pe jucători să înțeleagă ce înseamnă Barcelona. Xavi m-a sunat să mă întrebe dacă pot da o mână de ajutor. I-am zis «E vorba de Barcelona, iar dacă Barcelona are nevoie de mine, nu mă interesează nimic. Dacă e nevoie, joc gratis. Văd eu cum o rezolv cu clubul».

Nu mi-am imaginat asta niciodată. Nu pot să explic de simt. Acum sunt ca un copil, dar de 38 de ani. Sunt foarte fericit. Am venit pentru a fi din nou puternici, pentru a aduce o o energie bună. Voi respecta acest tricou, așa cum a făcut făcut-o toată viața”, a declarat Dani Alves.

Dani Alves la FC Barcelona, 2008

Dani Alves, fotbalistul cu cele mai multe trofee din istorie

La FC Barcelona, în intervalul 2008 – 2016, Alves a bifat 361 de partide și a marcat 23 de goluri. Până la 38 de ani, fundașul a cucerit 46 de trofee. Este jucătorul cu cele mai multe trofee din istorie. Cel mai recent succes l-a bifat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a cucerit medalia de aur cu naționala Braziliei. În finală, căpitanul Braziliei a învins Spania.

Printre trofeele câștigate de Alves, considerat unul dintre cei mai buni fundași dreapta din istorie, se mai numără 3 titluri UEFA Champions League, 6 titluri de campion al Spaniei și 5 cupe ale Spaniei.

119 selecții și 8 goluri a bifat Dani Alves pentru naționala Braziliei, de-a lungul carierei. Debutul în fobtalul profesionist l-a avut la Bahia, în țara natală. Au urmat apoi Sevilla (Spania), Barcelona (Spania), Juventus (Italia), PSG (Franța), Sao Paulo (Brazilia) și din nou Barcelona.

Ultima oră
08:23 - Au început repetițiile de 1 Decembrie. Principalele artere rutiere din centrul Bucureștiului, închise
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale