Daniel Oprița se apară după declarația controversată de la finalul derby-ului dintre Dinamo și CSA Steaua: „Văd că s-a făcut mare tam-tam. Nu sunt un huligan”

Daniel Oprița se apară după declarația controversată de la finalul derby-ului dintre Dinamo și CSA Steaua: „Văd că s-a făcut mare tam-tam. Nu sunt un huligan”
Foto: captură video Facebook @ Casual Romania

Daniel Oprița, antrenorul lui CSA Steaua, a făcut un prim comentariu despre declarația sa controversată de la finalul derby-ului cu Dinamo, câștigat de „militari” cu 2-1, când tehnicianul spunea că i-au transmis ultrașii că „le e dor de o bătaie”.

„Când am venit aici, suporterii asta m-au rugat, să promoveze mai repede echipa pentru că le este dor de o bătaie. Să intre în Liga 3, Liga 2, pentru că la Liga 4 erau cam singuri”, spunea antrenorul lui CSA Steaua după victoria cu Dinamo, citat de Digisport.ro.

Declarația a fost criticată până și de Jandarmeria Capitalei, care a dat amenzi de 89.000 de lei după cea mai fierbinte partidă din al doilea eșalon al fotbalului românesc. De altfel, doi jandarmi au fost răniți în ciocnirile cu ultrașii Stelei.

Daniel Oprița se apară după declarația controversată

„Văd că s-a făcut mare tam-tam. Când mi s-a adresat întrebarea, eu nici nu știam ce s-a întâmplat la pauza jocului. N-am știut de bătaia respectivă, am fost la vestiar, eram agitat cu meciul, n-am avut timp. M-am dus la interviuri după meci. Dacă cineva gândește că eu aș fi putut să spun că sunt de acord cu violența, bătăile, înseamnă că nu mai suntem oameni dacă eu aș fi putut să gândsc în felul ăsta.

Eu am spus că m-au rugat să promovăm mai repede ca să ne batem cu echipe mai bune, dar nu la bătaie fizică, la violență. Cum ar fi: ‘Cu cine ne batem anul ăsta? Cu Petrolul, cu U Cluj’. Lucrurile astea le-am spus. Eu la asta am vrut să mă refer. Nici n-am știut de bătaia din tribune.  Sincer vă spun. Nu sunt unul care să mă feresc de cuvinte sau doar să vin să vorbesc la interviuri și să mă aflu în treabă. N-am știut ce s-a întâmplat și nu sunt de acord cu lucrurile astea, cu violența, cu bătăile.

Eu am spus că ei așteaptă să promovăm ca să avem cu cine să batem, dar pe teren. Poate că n-a sunat așa și s-a înțeles altceva, dar nu sunt un huligan ca să îmi doresc asta. Ar fi răutate să spună cineva asta.

Da, corect, a fost neinspirată declarația, recunosc. Nu cred că a văzut cineva că m-aș fi dus să mă bat cu cineva. Nu sunt de acord cu aceste lucruri. Eu nu știam că a existat conflictul care a fost. După interviuri am văzut și eu ce s-a întâmplat. Dacă mă întrebați acum și spunea altcineva în locul meu, probabil la fel aș fi înțeles și eu, dar nu la asta m-am referit.

Atunci când am venit, au spus să promovăm: ‘Mai repede, că ne e dor și nouă de meciuri cu Petrolul, cu U Cluj, că la Liga 4 nu avem’. Adică la coregrafii, la lucruri din astea, nu la bătaie. Să avem cu cine să batem în sensul de a avea echipe puternice, de a simți derby-uri puternice”, a spus Daniel Oprița la Pro Arena, potrivit Sport.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe