Dario Bonetti, demis de la Dinamo, după umilința suferită în fața FCSB, 6-0. Italianul, indignat

Dario Bonetti, demis de la Dinamo, după umilința suferită în fața FCSB, 6-0. Italianul, indignat
Dario Bonetti

Dario Bonetti a plecat de la Dinamo, după înfrângerea istorică suferită de „câini” în derby-ul cu FCSB. Conducerea clubului și italianul s-au despărțit marți după-amiază.

Antrenorul care în tinerețe a jucat la Juventus, Milan, Roma și Sampdoria a fost la cel de-al treilea mandat pe banca echipei din Ștefan cel Mare. A început excelent, cu 6 puncte în primele 3 etape. Mai apoi, a urmat infernul, 5 înfrângeri consecutive. „Cireașa de pe tort” a fost umilința în fața FCSB, 6-0.

Plecarea lui Dario Bonetti, anticipată după umilința cu FCSB

La începutul săptămânii, Dario Bonetti a fost plecat din România, prilej cu care au apărut primele speculații cu privire la o posibilă despărțire de Dinamo.

Marți, la revenirea în țară, Dario Bonetti a declarat că își dorește să rămână la Dinamo, idee cu care conducerea clubului nu a fost, însă, de acord. Tehnicianul italian a oferit o primă reacție după rezilierea contractelor, în care a anunțat că despărțirea a fost realizată la dorința clubului.

„Da, este adevărat! Ei au decis, asta e strategia lor”, a declarat Dario Bonetti, pentru Playsport.

Antrenamentul de marți, ora 17:00, a fost condus de către secundul Iulian Mihăescu.

Dario Bonetti, indignat de decizia conducerii lui Dinamo

Italianul nu a putut suporta prea ușor demiterea. El a postat un mesaj pe Facebook, prin intermediul căruia a criticat conducerea lui Dinamo.

„Salutări, tuturor. Am ajuns aici cu mâinile goale pentru a ține echipa în viață. Acum, odată ce calvarul s-a încheiat, toată lumea este în siguranță. În acest moment, mă simt folosit și aruncat din punct de vedere fotbalistic, dar trebuie să recunosc că știam că asta se va întâmpla.

Am fost nevoit să antrenez o echipă pe care nu o cunoșteam, formată din jucători foarte tineri, veniți de la Liga 3, de la Dinamo 2. Am simțit că pot apărea accidente, ceea ce s-a și întâmplat.

Țin minte când am venit aici, niciun alt antrenor n-a vrut să accepte să vină la Dinamo. Din acest motiv, mi-a fost transmis că nu contează rezultatele din primele 10-12 meciuri, ci le vom folosi pentru a organiza echipa și a aștepta ca FIFA să ridice interdicția la transferuri.

La acel moment, am replicat că doar câteva înfrângeri la rând pot agita apele, așa că perioada de 12 meciuri este mult prea mare. Fotbalul este simplu, de fapt, însă cei care-l conduc nu-l înțeleg.

Acestea fiind spuse, le mulțumesc tuturor celor de la Săftica, lui Dinamo, jucătorilor și, în special, suporterilor, care arată un devotament extraordinar, ceea ce a fost, de altfel, și principalul motiv pentru care am ales să vin în, probabil, cel mai greu moment din istoria lui Dinamo. Am ales cu inima, fără alt motiv”, se arată pe pagina de Facebook a lui Dario Bonetti.