Dario Bonetti revine la Dinamo. Italianul a semnat contractul

Dario Bonetti revine la Dinamo. Italianul a semnat contractul
Galeria celor de la Dinamo București / Foto: Hepta.ro

Dario Bonetti (59 de ani) este noul antrenor de la Dinamo București. Anunțul a fost făcut miercuri, 14 iulie, pe pagina oficială de Facebook a „alb-roșilor”.

„Aveam un acord verbal, de astăzi putem anunța oficial că am semnat cu Dario Bonetti un contract pentru sezonul competițional 2021-2022, cu drept de prelungire pentru încă un an. Mă bucur că a acceptat să preia echipa în acest moment de reorganizare a clubului.

Dario Bonetti este un antrenor foarte iubit de suporteri, cunoaște spiritul acestui club și sunt încrezător că va avea din nou rezultate importante la Dinamo”, a declarat după despărțirea de Dusan Uhrin, Iuliu Mureșan, director executiv la Dinamo București.

Dario Bonetti a mai avut două mandate la Dinamo București, în 2009 și 2012. De-a lungul carierei, italianul a mai pregătit Potenza (Italia), Sopron (Ungaria), Gallipoli (Italia), Juve Stabia (Italia), naționala Zambiei și ASA Tîrgu Mureș.

Misiune dificilă pentru Dario Bonetti, la Dinamo București

„Minunea de la Liberec” rămâne, probabil, cea mai importantă amintire a dinamoviștilor cu Bonetti pe bancă, un antrenor atașat de clubul din Ștefan cel Mare.

„Sunt îndrăgostit de fotbal și de Dinamo. Sunt aici, e clar, vreau să ajut clubul. Sunt aici pentru că vreau să fac ceva pentru Dinamo. În fotbal, câteodată e bine, câteodată nu”, a declarat Dario Bonetti, la sosirea în România.

La Dinamo, Bonetti va avea misiune dificilă. Fugarul Pablo Cortacero nu și-a onorat promisiunile, iar presiunea financiară este și mai mare pe fani, după două sezoane în care dinamoștilor le-a trecut „glonțul pe la ureche”.

În calitate de fotbalist, Bonetti, fundaș central, a fost o prezență obișnuită în prima ligă din Italia. A jucat la AS Roma, AC Milan și Juventus Torino. De asemenea, în CV-ul său se mai află și Brescia, Sampdoria, Hellas Verona și SPAL. A bifat chiar și 2 selecții pentru naționala mare a Italiei și 14 pentru U21.

Ultima oră
14:53 - Fraudă în numele Enel. Dacă și tu ai fost sunat de către necunoscuți pentru a schimba brusc furnizorul de gaze e posibil să fi luat o mare țeapă. Sute de români au fost păgubiți
14:32 - David Popovici, premiat de Ministerul Educației: „Aș vrea să profit de imaginea și de valul pe care l-am creat, să inspir cât mai mulți copii să se apuce de sport”
14:15 - Miniștrii de externe ai României și Marii Britanii, scrisoare către Președintele Consiliului de Securitate al ONU pe tema atacului împotriva vasului „Mercer Street”
13:56 - Fenomenul ce ia amploare! Cum reuşesc turiştii care vin din Grecia să păcălească vameşii la graniţa României cu Bulgaria. Şiretlicul e foarte periculos
13:56 - Cristian Băcanu (PNL): Remarc, la fel ca Președintele Iohannis, că desființarea Secției Speciale pentru Magistrați bate pasul pe loc
13:55 - Șarpe de un metru descoperit în Parcul Herăstrău, aproape de locul de joacă pentru copii
13:09 - GCS: Numărul de infectări cu SARS-COV-2 în ultimele 24 de ore, în creștere
13:02 - INS: Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în primele şase luni cu 13,4%, în timp ce în luna iunie a fost de 12% faţă de iunie 2020
12:48 - Ambasada SUA din Viena, jefuită. Hoții au furat o piesă în valoare de 700.000 de euro
12:31 - Klaus Iohannis, critici la adresa ministrului Justiției, Stelian Ion: „Nu a găsit calea potrivită pentru desființarea SIIJ” / „Sunt şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută”