David Popovici face senzație și la Europenele de la Roma. Românul a stabilit un nou record continental și s-a calificat în finală la 100 m liber

David Popovici face senzație și la Europenele de la Roma. Românul a stabilit un nou record continental și s-a calificat în finală la 100 m liber
Foto: Inquam Photos / George Călin

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 m liber de la Campionatele Europene de înot, vineri, în a doua zi a concursului desfășurat la Roma, și a stabilit cu această ocazie un nou record european de seniori, potrivit GSP.ro.

David Popovici a stabilit un nou record european și s-a calificat în finală la 100 m liber

Dublul-campion mondial a evoluat în a doua semifinală, pe culoarul 4, cel al favoritului, și a încheiat cele două lungimi de bazin în 46,98 de secunde, un nou record european la seniori. El a doborât astfel borna pe care o stabilise rusul Kilment Kolesnikov (47,11).

Finala este programată să se desfășoare sâmbătă, de la 19:22.

În semifinala de astăzi, sportivul legitimat la CS Dinamo a scos al patrulea cel mai bun timp din istorie. În proba de 100 m liber au fost mai rapizi doar Cesar Cielo, deținător al recordului mondial din iulie 2009, Alain Bernard și Caeleb Dressel.

Tânărul înotător a avut un start lansat la Roma, uluind asistența încă din faza calificărilor, când bifa un timp de 47,2 secunde. Spre comparație, cel mai bun rezultat al marelui Michael Phelps în această probă a fost 47,51 de secunde.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)