David Popovici, motivul pentru care CS Dinamo și-a lansat o academie de înot: „David Popovici este exemplul pe care îl vede toată lumea”

David Popovici, motivul pentru care CS Dinamo și-a lansat o academie de înot: „David Popovici este exemplul pe care îl vede toată lumea”
Foto: Instagram

Clubul Sportiv Dinamo și-a lansat o academie de înot. Lansarea a avut loc luni, 9 ianuarie. Proiectul are ca scop inițierea, în următorii 10 ani, a 15.000 de copii. Unul dintre aceștia să participe la Jocurile Olimpice din 2028.

Dublul campion mondial și european, David Popovici (18 ani), a fost prezent la acest eveniment. El este considerat unul dintre motivele pentru care a fost posibil acest proiect.

David Popovici a fost prezent la lansarea Academiei de Înot a CS Dinamo

„Sunt aici pentru că eu cred în acest proiect, dar mai ales în oamenii care fac parte din acest proiect. Cel mai important aspect mi se pare faptul că Dinamo îşi propune să înveţe copiii să înoate prin joacă, exact cum am învăţat şi eu.

E modul cel mai potrivit pentru a te îndrăgosti de apă. E important să ştii să înoţi pentru că nu ştii când îţi poate salva viaţa. În acelaşi timp, e şi un sport foarte frumos, unul pe care eu am ajuns să-l iubesc.

Am încredere în proiect pentru că ştiu că la baza lui sunt cei mai buni oameni, sunt aici pentru a întări această imagine. Le urez succes celor care fac parte din proiect. Sportul este benefic şi le prinde foarte bine copiiilor. Copiii trebuie să facă un sport, iar înotul este o metodă foarte bună pentru a începe un sport”, a spus el în cadrul unei conferințe de presă.

David Popovici a mai menționat și faptul că prezența lui în cadrul academiei va fi o satisfacție personală și că abia așteaptă să vadă cum copiii vor fi pregătiți pentru viitor. El a mai adăugat și că dacă timpul îi va permite, va merge la academie, întrucât cei mici se vor bucura să-l vadă prezent, potrivit digisport.ro.

Președintele CS Dinamo, Ionuț Adrian Popa, despre Academia de Înot

„Am plecat anul trecut de la o idee de a înfiinţa o Academie de înot asemenea celorlalte academii ale clubului Dinamo şi iată-ne azi în faţa faptului împlinit. Proiectul ţinteşte identificarea şi formarea de noi talente asemenea lui David Popovici pentru Jocurile Olimpice din 2028 şi 2032.

Sigur că acest proiect nu ar fi putut fi realizat fără David Popovici, în primul rând nu am fi avut ideea de a face această academie. Cam tot ce am întreprins în mandatul meu a avut o reţetă financiară.

Noi urmărim an cu an ca Dinamo să obţină o sumă cât mai mare din venituri proprii. Încercăm să ne descurcăm singuri, adică să ne autofinanţăm”, a spus Adrian Popa.

Urmăriți B1TV.ro și pe