Dinamo Kiev a anulat amicalul cu FCSB, din cauza declarațiilor lui Gigi Becali. Meciul va fi disputat cu o altă echipă din România / Replica lui MM Stoica

Dinamo Kiev a anulat amicalul cu FCSB, din cauza declarațiilor lui Gigi Becali. Meciul va fi disputat cu o altă echipă din România / Replica lui MM Stoica
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dinamo Kiev a anunțat că meciul amical pe care trebuia să îl susțină împotriva FCSB-ului a fost anulat. Asta pentru că Gigi Becali, patronul FCSB, a spus despre regimentul Azov, care luptă să apere Mariupol, că e format din „naziști” – o preluare a narativului Rusiei. „Șeful lor l-a pus pe Zelenski președinte”, a mai spus Becali.

Dinamo Kiev nu a mai vrut să joace amicalul cu FCSB

Conducerea lui Dinamo Kiev n-a primit deloc bine declarațiile și a decis să anuleze meciul de pe 20 aprilie, informează GSP.

„Managementul celor de la Dinamo Kiev consideră declarația lui Gigi Becali despre regimentul Azov este inadmisibilă. În aceste condiții nu vedem cum am putea găzdui acest meci amical. Acest lucru a fost deja comunicat celor de la FCSB”, a transmis Dinamo Kiev.

Clubul i-a mulțumit lui Becali pentru că a ajutat la organizarea antrenamentelor, dar „cel mai important lucru în acest moment este independența țării”.

În loc, Dinamo Kiev va juca împotriva campioanei CFR Cluj.

Ce declarase Gigi Becali

„Vreţi să vă spun ce ştiu eu despre Zelinski? Pe Zelenski l-a pus preşedinte un mare miliardar care are gruparea aia Azov şi el l-a salvat pe Abramovic. Miliardarul i-a spus: ‘Eu te-am pus, salvează-l pe Abramovic!’.

Şi l-a sunat pe Biden şi i-a spus să-l salveze. Ăia sunt naziştii… Când spun ei, Putin, că naziştii… naziştii există acolo (n.r. referire la batalionul Azov). Denazificarea aia de vrea să o facă… Este adevărat că miliardarul este evreu. Şi toată lumea se minunează că a făcut gruparea aia Azov, pentru că gruparea aia Azov este nazistă” – sunt afirmațiile lui Becali care au stârnit furia celor de la Dinamo Kiev

Replica lui MM Stoica după anunțul celor de la Dinamo Kiev

Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB, i-a luat apărarea lui Gigi Becali.

„Lipsește ceva din acel comunicat. Îi mulțumesc lui Gigi Becali pentru găzduire și pentru felul în care s-au desfășurat antrenamentele, dar ar fi trebuit să adauge și ”free of charge” (n.r. – pe gratis) Au fost invitații noștri, au stat o lună de zile la noi. Plus încă o greșeală. Nu găzduiau ei niciun meci, noi găzduiam și ne oferisem să plătim toate costurile și să donăm încasările.

Ok, așa cum nimeni nu-și poate explica cum un om de afaceri cum e Gigi face donații săptămânale de sute de mii de euro, așa poate că nimeni nu-și poate explica de ce face anumite comentarii pe diverse subiecte, că e vorba de fotbal sau politică. Ăsta e Gigi și lumea s-a obișnuit cu el. Nu cred că ar trebui cineva să se inflameze când dă niște declarații”, a spus Stoica la Orange Sport, potrivit GSP.

Urmăriți B1TV.ro și pe