Eduard Novak, contrazis de selecționerul Islandei. Ministrul spunea că echipa națională risca să piardă la masa verde meciul vital de pe 11 noiembrie

Eduard Novak, contrazis de selecționerul Islandei. Ministrul spunea că echipa națională risca să piardă la masa verde meciul vital de pe 11 noiembrie
Alex Mitriță a fost singurul marcator al partidei câștigate de „tricolori” împotriva Armeniei pe 11 octombrie 2021. Foto: Facebook @ Echipa națională de fotbal a României

Echipa națională a României va juca joi împotriva Islandei o partidă fundamentală pentru șansele sale de a se califica la Cupa Mondială din Qatar 2022. Deși ministrul interimar al Sportului, Eduard Novak, spunea recent că tricolorii riscau să piardă meciul la masa verde dacă nu ar fi interevenit el, selecționerul nordicilor susține că nu știe nimic despre acest lucru, transmite Digisport.ro.

Ministrul Eduard Novak, contrazis de selecționerul Islandei după ce a spus că echipa națională risca să piardă meciul la masa verde

Ministrul Eduard Novak declara acum câteva zile că România risca să piardă la masa verde partida cu Islanda pentru că selecționata nordicilor nu se putea caza la hotel din cauza restricțiilor impuse recent în România. Oficialul susținea că intervenția sa a fost cea care a salvat situația.

„Noi nu suntem factor de decizie, dar, din fericire, am reușit în ultima secundă să rezolvăm această situație a Federației de Fotbal pentru meciul cu Islanda, ca jucătorii să aibă o condiție specială, să se poată caza și să poată veni în România să joace. Era o problemă, pentru că nu veneau și pierdeam cu 0-3. E vorba despre cazarea la hotel. Era o problemă cu cazarea sportivilor la hotel în România. Chiar dacă erau vaccinați, nu puteau să… În condițiile actuale, ei nu puteau să cazeze sportivii”, afirma Eduard Novak într-o conferință de presă.

Cu toate acestea, Digi Sport a discutat cu selecționerul Islandei, Arnar Vidarsson, care nu înțelege de ce delegația nordică ar fi putut să rămână în stradă.

„Sincer nu știu nimic despre acest lucru. Jucătorii noștri sunt vaccinați împotriva COVID-19, toți cei din stafful tehnic sunt vaccinați, astfel că suntem în regulă din toate punctele de vedere. (…) Aștept cu nerăbdare acest meci. O să fie greu să ne luptăm de la egal la egal cu România în deplasare, dar o să fim pregătiți la ora jocului. Suntem conștienți că din punct de vedere matematic mai avem șanse la locul 2”, a afirmat selecționerul Islandei.

Echipa națională vine după victoria crucială cu Armenia și mai are de jucat două partide în grupa pentru calificarea la Cupa Mondială din 2022. Înaintea dublei, tricolorii sunt pe 2 și speră că vor rămâne acolo până la final astfel încât să meargă la baraj. România ar putea rămâne fără selecționer după meciurile cu Islanda (11 noiembrie) și Liechtenstein (14 noiembrie).

Programul ultimelor două etape din grupa României:

  • 11 noiembrie 2021: Armenia – Macedonia de Nord (19:00), ROMÂNIA – Islanda, Germania – Liechtenstein (21:45)
  • 14 noiembrie 2021: Liechtenstein – ROMÂNIA, Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda (19:00)

Clasamentul Grupei J după opt etape:

  1. Germania – 21 de puncte
  2. ROMÂNIA – 13 puncte
  3. Macedonia de Nord – 12 puncte
  4. Armenia – 12 puncte
  5. Islanda – 8 puncte
  6. Liechtenstein – 1 puncte
Urmăriți B1TV.ro și pe