Eduard Novak este pieton. Ministrul Sportului a rămas fără permis după ce a pierdut procesul cu IPJ Brașov (VIDEO)

Eduard Novak este pieton. Ministrul Sportului a rămas fără permis după ce a pierdut procesul cu IPJ Brașov (VIDEO)
Foto: Eduard Novak / Facebook

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a rămas fără permisul de conducere după ce a pierdut procesul cu Inspectoratul de Poliție Județean Brașov. În plus, el va trebui să plătească și o amendă, a relatat Andreea Moraru, vineri, la Știrile B1 TV.

Eduard Novak a rămas fără permis după ce a pierdut procesul cu IPJ Brașov

Pe 3 iunie, ministrul Sportului a fost sancționat contravențional cu o amendă de 1.305 lei și i-a fost reținut permisul de conducere pentru 90 de zile. El fusese surprins de radar în timp ce circula cu o viteză de 148 km/h, dinspre DN 1 – Dârste către intersecția DN 11 – Brașov – Târgu Secuiesc – Onești, pe un sector de drum unde limita maximă este de 90 km/h.

Eduard Novak ar fi semnat procesul-verbal, însă cu unele obiecții – ele nu au fost luate în calcul de instanță, pe motiv că dispozitivul folosit de polițiștii brașoveni era unul dintre cele mai performante din România, cu „funcții de auto-focalizare și auto-iris”.

Potrivit Fanatik, surse din Ministerul Sportului susțin că mașina respectivă aparține instituției.

În august 2022, într-un răspuns către Fanatik, serviciul de comunicare și relații cu publicul din cadrul Ministerului Sportului spunea că ar fi vorba despre un eveniment personal al lui Eduard Novak, precum și că nu poate oferi informații despre dosar deoarece acestea nu sunt de interes public.

În motivarea obținută de Fanatik, judecătorii arată că Eduard Novak nu este la prima abatere și că amenda „corespunde pericolului social al faptei și conduitei acestuia”.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată de Eduard Novak în termen de 30 de zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)