Elisabeta Lipă răspunde acuzațiilor lui Eduard Novak: Eu nu am pomenit ca un ministru să fie invitat de federație să vină să întâmpine sportivii. Când obțin niște rezultate, e jenant să sun eu să spun ”vă rog să mă felicitați” (VIDEO)

Elisabeta Lipă răspunde acuzațiilor lui Eduard Novak: Eu nu am pomenit ca un ministru să fie invitat de federație să vină să întâmpine sportivii. Când obțin niște rezultate, e jenant să sun eu să spun ”vă rog să mă felicitați” (VIDEO)
Foto: Elisabeta Lipa / Faceboook

Bucuria canotorilor români, reveniți cu opt medalii de la Campionatul European de la Munchen, a fost umbrită după ce niciun oficial al Ministerului Sportului nu i-a întâmpinat pe aeroport. Ministrul Eduard Novak a susținut că Federația Română de Canotaj a organizat primirea și nu a trimis nicio invitație la Minister. De cealaltă parte, Elisabeta Lipă, președinta Federației, a afirmat pentru B1 TV că ar fi fost jenant să se facă așa ceva și că nu e nevoie de invitație specială. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Sub semnul întrebării”,  moderată de Robert Turcescu pe B1 TV.

Ce a declarat Eduard Novak

„Primirea delegației noastre la revenirea în țară a fost organizată de Federația Română de Canotaj. Federația a programat evenimentul, s-a ocupat de închirierea Salonului Oficial și a invitat presa. Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, și nici nu a primit o informare oficială în acest sens. Vă asigur că am fi onorat cu mare bucurie orice propunere de participare, în orice formă, cum am făcut-o de atâtea ori când sportivii români au revenit în țară cu rezultate internaționale”, a scris ministrul, pe Facebook.

El a mai precizat că ministerul susține acest sport, motiv pentru care a și crescut bugetul federației cu peste 50% anul acesta.

Reacția Elisabetei Lipă la acuzațiile lui Eduard Novak

„Mie-mi pare rău că o performanță atât de frumoasă a ajuns să fie un subiect de presă atât de trist. Cred că pentru orice ministru indiferent ce nume poartă, e o onoare să întâmpine acești canotori care au cucerit opt medalii la un campionat european, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum.

Eu, ca sportivă olimpică participantă la șase ediții ale Jocurilor Olimpice, opt medalii, mă înclin în fața lor că bucurie mai mare eu nu am trăit până acum.

Se întâmplă ca un ministru să aibă altă agendă în ziua respectivă, dar trimite un secretar de stat, un subsecretar de stat și are obligația ca biroul de comunicare să-i spună oricând ce rezultate au sportivii noștri când vin.

Eu nu am pomenit ca un ministru, un oficial să fie invitat de către federație să vină să întâmpine sportivii. Vă rog să mă credeți, eu nu am pomenit așa ceva.

Federația Română de Canotaj și, în general, federațiile când participă la un campionat se ocupă de transportul sportivilor, masă, casă. Când obțin niște rezultate e jenant să sun eu pe dl ministru sau un secretar de stat din minister să spun ”vă rog eu frumos să mă felicitați și să știți că vin luni, la 10.20, cu aeronava nr nu-știu-care din Munchen la București”.

Niciodată nu am transmis și eu am fost ministru în 2016. Aveam un cabinet de consilieri alături de mine care în permanență mă informau despre ce se întâmplă în sportul românesc”, a declarat Lipă.

Întrebată dacă se află în conflict cu ministrul Eduard Novak, aceasta a răspuns: „Nu, niciodată, eu chiar am o relație foarte bună cu dl ministru. Mereu când am avut o problemă nu pot să spun că nu m-a ajutat”.

Elisabeta Lipă a mai afirmat că sportivii români au obținut la Europene de Canotaj de la Munchen „o performanță unică în canotajul românesc”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)