EURO 2020. Cum arată echipa ideală a turneului, în opinia lui Victor Pițurcă

EURO 2020. Cum arată echipa ideală a turneului, în opinia lui Victor Pițurcă
Victor Pițurcă / Foto: Pro TV

Italia, cea mai constantă echipă de la EURO 2020, care a prestat unul dintre cele mai ofensive jocuri din istoria „Squarda Azzura” la un turneu final, s-a impus în fața Angliei, în urma loviturilor de departajare. Victor Pițurcă a inclus în echipa turneului doi jucători de la Italia, iar Ciprian Marica, patru.

Fostul selecționer al naționalei României a explicat motivele pentru care a ales în componența echipei anumite opțiuni surprinzătoare.

„L-am ales pe Spinazzola (n.r. – fundaș stânga), cu toate că s-a accidentat. Shaw ar fi putut la fel de bine să facă parte din echipă. Eu cred că a avut mai multe realizări decât Spinazzola, a ajuns și-n finală, deci putea să fie și el. L-am băgat pe Mbappe (n.r. – pentru postul de atacant), care nu a făcut un turneu final foarte strălucit. Dar după Messi, el rămâne unul dintre cei mai buni. 

Busquets este jucătorul care din punct de vedere al circulației balonului, este cel mai bun din lume. Nu este Pedri, dar ar trebui să-l bag în locul lui De Bruyne sau Pogba, iar deocamdată nu este la nivelul lor. Sterling, acum nu a fost în apele lui, nu a mișcat. În timp ce Akanji mi-a plăcut foarte mult, eu cred că una dintre echipele mari îl va cumpăra. A făcut un turneu final excelent”, a declaerat Pițurcă, la Pro TV.

Echipa ideală a EURO 2020 în opinia lui Victor Pițurcă

Donnarumma (Italia) – Walker (Anglia), Akanji (Elveția), Maguire (Anglia), Spinazzola (Italia) – Pogba (Franța), Busquets (Spania), De Bruyne (Belgia) – Mbappe (Franța), Lukaku (Belgia), Sterling (Anglia).

Echipa ideală EURO 2020 în opinia lui Ciprian Marica

Ciprian Marica, fost jucător al naționalei României, actual analist sportiv, și-a prezentat și el echipa turneului, la Pro TV.

Donnarumma (Italia) – Kimmich (Germania), Maguire (Anglia), Chiellini (Italia), Spinazzola (Italia) – Eriksen (Danemarca), Jorginho (Italia), Pedri (Spania) – Sterling (Anglia), Lukaku (Belgia), Ronaldo (Portugalia).