EXCLUSIV // Oamenii din fotbal cer cu insistență redeschiderea stadioanelor. Medicul care spulberă speranța lui Dan Petrescu și Dumitru Dragomir: „Nu mai trebuie să explicăm nimic”

EXCLUSIV // Oamenii din fotbal cer cu insistență redeschiderea stadioanelor. Medicul care spulberă speranța lui Dan Petrescu și Dumitru Dragomir: „Nu mai trebuie să explicăm nimic
Arena Națională / Foto: Andi Miron

Multe figuri din fotbalul românesc cer cu insistență redeschiderea stadioanelor, pentru fani. Reprezentanții sistemului medical însă, sunt de o cu totul altă părere. Printre aceștia, Simin Aysel Florescu, director medical de la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală.

După meciul dintre ȚSKA Sofia și CFR Cluj, câștigat de ardeleni, Dan Petrescu și-a exprimat nemulțumirea cu privire la faptul că în România nu se procedează la fel ca la vecinii bulgari în ceea ce privește accesul pe stadioane. De asemenea, Dumitru Dragomir, fostul șef de la LPF, cere cu insistență redeschiderea stadioanelor pentru suporteri. „Mitică” e de părere că nu mai este cazul ca țara noastră să mai aștepte și a oferit drept exemplu statele vecine.

„Toată Europa, toată România e plină de coronaivurs. Ce, trebuie să ne speriem? Viii cu viii, morții cu morții, asta e. Nu e cazul să se oprească tot campionatul. Să se dea drumul la oameni pe stadioane!

Fiecare știe să se ferească. Ați văzut în străinătate, că s-a dat drumul. Am observat și la unguri că au fost fani pe stadioane. Ușor, ușor, încep lucrurile să revină la normal”, a declarat Dumitru Dragomir pentru Antena Sport.

Dr. Simin Aysel Florescu: „Aceste comparații nu sunt bazate pe nimic real”

Medicul Simin Aysel Florescu și-a pierdut răbdarea.Acesta crede că oamenii de fotbal nu ar trebui să se pronunțe cu privire la măsurile medicale.

„Fiecare măsură care afectează într-un fel sau altul pe toată lumea ține de sănătatea publică și fiecare țară își ia propriile măsuri, în funcție de cum evoluează pandemia, în funcție de multe alte particularități ale țării respective. Aceste comparații nu sunt bazate pe nimic real, pentru că nu poți compara mere cu pere sau caise. Sunt chestiuni separate, care se stabilesc în funcție de individualitatea fiecărei țări, de modul de manifestare, modul de trai, nivelul de trai, multe alte lucruri.

Așa că eu nu m-aș hazarda să compar România cu Bulgaria și nu mai știu cu cine. Fiecare are propriul mod de a gestiona această pandemie, astfel încât singurul lucru comun este scopul principal: să nu crească numărul de cazuri”, a declarat Simin Aysel Florescu pentru B1.ro.

Simin Aysel Florescu, poziție dură față de grupurile de nemulțumiți

În opinia medicului de la „Victor Babeș”, sistemul de sănătate nu este obligat să explice deciziile grupurilor de presiune.

„Sinceră să fiu, nu mai trebuie să explicăm nimic, atunci când este vorba despre o chestiune medicală. Se dau niște reguli, niște sfaturi de conduită.Deci dacă ne apucăm să explicăm fiecăruia, începând de la anul I de facultate, cu noțiuni medicale de bază, noi nu mai terminăm niciodată.

Faptul că există un grup care nu este de acord și nuare nicio calificare în domeniul respectiv mă face să nu-l iau în seamnă și faptul că procedează exact invers, pune în pericol întreaga comunitate”, a mai transmis Simin Aysel Florescu pentru B1.ro.

Ultima oră
13:19 - Florin Cîțu: Nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie ”Votaţi PSD!”. Voi lupta pentru refacerea coaliţiei, dar nu voi permite ca PNL să fie înghenunchiat / Premierul și-a pierdut vocea până la finalul discursului (VIDEO)
12:51 - Discursul lui Klaus Iohannis, acoperit de susținătorii lui Ludovic Orban. Ce s-a scandat (VIDEO)
12:45 - Florin Cîțu, huiduit în timpul discursului de la congresul PNL: Cei care strigați ”demisia” înseamnă să vă dați jos propriul Guvern, da? Numai Dragnea făcea asta! (VIDEO)
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres