Gheorghe Staicu, antrenorul care i-a învățat pe Gică Popescu și Dan Petrescu „să-și facă nod la cravată”, a murit într-un azil

Gheorghe Staicu, antrenorul care i-a învățat pe Gică Popescu și Dan Petrescu „să-și facă nod la cravată”, a murit într-un azil
foto: FRF

Gheorghe Staicu a decedat la finalul săptămânii trecute, la vârsta de 85 de ani. Fost fotbalist și antrenor, el se lupta de peste 10 ani cu Alzheimerul și era internat de ceva vreme în Azilul de Bătrâni Sf. Luca din București, potrivit Digisport.ro.

Gheorghe Staicu a murit într-un azil de bătrâni

În cariera de fotbalist, Gheorghe Staicu a evoluat la Steaua București. Ca antrenor, el a pregătit echipe precum Olimpia Satu Mare, cu care a reușit două promovări și a jucat o finală de Cupa României, FC Bihor, FC Brașov, Jiul Petroșani, UM Timișoara, Universitatea Cluj și Baia Mare, a precizat Federația Română de Fotbal.

Între 2002 și 2007, Gheorghe Staicu a fost antrenorul naționalei feminine. De asemenea, el a fost antrenor la loturile olimpice și selecționer al loturilor feminine de junioare și senioare.

„Federația Română de Fotbal și naționala feminină transmit sincere condoleanțe familiei și celor apropiați!Naționala feminină, care dispută luni, de la ora 18:00, un joc amical împotriva Slovaciei, va ține un moment de reculegere în memoria sa, înainte de startul jocului”, se arată în comunicatul transmis de FRF.

Ce spunea antrenorul despre Gică Popescu și Dan Petrescu

În discuțiile cu prietenii, potrivit GSP, Gigi Staicu se mândrea că a format fotbaliști de talie mondială la loturile de juniori: „Eu i-am învăţat pe Gică Popescu şi pe Dan Petrescu să-şi facă nod la cravată!”.

„Ne-a învăţat multe nea Gigi, nu doar nodul la cravată. Am rămas cu o povaţă sfântă de la el: «Pentru mine, fotbalistul şmecher nu e ăla care zice , ci acela care îmi arată diploma de facultate, cheile de la apartament şi de la maşină»”, spunea Gică Popescu, căpitanul „Generației de Aur”.