Gică Popescu, revoltat de măsurile Guvernului: „Este un chin, nu sunt animale!”

Gică Popescu, revoltat de măsurile Guvernului: „Este un chin, nu sunt animale!”

Fotbalul românesc urmează să se reia de la jumătatea lunii viitoare. Până atunci, începând de la 1 iunie, jucătorii vor putea reîncepe antrenamentele colective. Măsurile pe care ar urma să le ia în mod oficial Guvernul României au stârnit nemulțumire în rândul lu Gică Popescu, fost mare internațional și consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă.

Ionuț Stroe, ministru al Tineretului și Sportului, spune că pentru împiedicarea răspândirii virusului, fotbaliștii vor trebui să respecte niște reguli stricte. Jucătorii vor putea reîncepe să se pregătească în formulă extinsă, însă numai după testare. De asemenea, cantonamentul rămâne obligatoriu.

Gică Popescu, revoltat: „Este un chin!”

Măsurile restrictive îl nemulțumesc profund pe Gică Popescu.

„Este groaznic să stai în cantoament, să nu poţi să ieşi din camera de la hotel, să mănânci din caserolă, să nu poţi să te antrenezi decât în grupuri de patru, asta nu e activitate sportivă, ăsta este chin! Ei sunt în primul rând oameni şi trebuie trataţi ca oamenii, nu ca animalele. Cred că nici animalele nu poţi să le ţii trei luni de zile izolate!”, a răbufnit Gică Popescu la AntenaSport.

Gică Popescu: „Sper ca fotbaliștii să stea izolați la domiciliu”

Președinte la Viitorul, echipa lui Gică Hagi, Gică Popescu speră la o revenire la normal, cât mai rapid.

„Eu sper ca protocoalele să permită jucătorilor să nu mai stea în cantonament şi să vină la antrenamente de acasă, încercând să păstreze această disciplină pe care noi o vom impune, şi anume, să stea cât mai mult izolaţi la domiciliu şi să vină doar la antrenamente, fără să iasă în locuri publice”, a mai declarat Gică Popescu pentru sursa citată.

Guvernul României, precizări oficiale la începutul lunii iunie

La începutul lunii iunie, MTS va organiza o conferință de presă în care va prezenta toate regulile pentru reluarea Ligii 1, a declarat Ionuț Stroe. Până atunci, Liga Profesionistă a făcut următoarele precizări:

„Faza sesiunilor de antrenament se va face ca și până acum în regim de cantonament închis. Urmează ca LPF să poarte discuții cu Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății pentru o eventuală derogare privind regimul de cantonament în faza sesiunilor de antrenament colectiv.

La momentul reluării competiției, cantonamentul jucătorilor și persoanelor implicate în procesul de pregătire fizică a acestora nu mai este obligatoriu”, se arată în documentul emis de Liga Profesionistă de Fotbal.

Gică Popescu, legendă a fotbalului românesc

Universitatea Craiova, Steaua București, PSV Eindhoven, Tottenham Hotspur, FC Barcelona, Galatasary, Lecce, Dinamo București și Hannover 96 sunt cliuburile la care a evoluat de-a lungul carierei Gică Popescu.

Fost căpitan pe Camp Nou, Popescu și-a încheiat cariera în anul 2003, în Germania. Pentru naționala României, a debutat în 1988. A bifat 115 selecții și 16 goluri în tricoul „tricolor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe