Gică Popescu va fi eliberat condiționat după ce judecătorii au respins recursul procurorilor

Gică Popescu va fi eliberat condiționat după ce judecătorii au respins recursul procurorilor
Foto: ziuanews.ro

Gică Popescu va fi pus în libertate condiționată după ce judecătorii au respins recursul procurorilor DNA. Acesta urmează să fie eliberat în câteva ore, infromează DigiSport.

Judecătoria Sectorului 4 a anunțat în urmă cu o lună că fostul internațional poate fi eliberat condiționat după ce a executat jumătate din pedeapsa de 3 ani, o lună și zece zile din Dosarul Transferurilor.

Gică Popescu a fost prezent miercuri dimineață la Tribunalul Ilfov, unde s-a judecat recursul DNA la decizia de eliberare condiționată.

“Potrivit caracterizării ataşate la dosar, condamnatul a participat la activităţile de educaţie şi intervenţie psihosocială desfăşurate la nivelul secţiei de deţinere şi a desfăşurat activităţi productive în interiorul locului de deţinere din aprilie 2014.

A elaborat şi publicat patru lucrări ştiinţifice în perioada septembrie 2014 – martie 2015 iar în prezent este în curs de redactare a unei alte lucrări. Nu a fost sancţionat disciplinar pe perioada detenţiei iar pentru implicarea în cadrul activităţilor productive şi de reintegrare socială a fost recompensat de 11 ori în perioada mai 2014 – august 2015 (de şapte ori cu învoire de a ieşi din penitenciar)”, se arată în motivarea judecătoriei.

Gică Popescu a fost închis în luna martie 2014, fiind acuzat în Dosarul Transferurilor alături de alți 7 oameni din fotbal. George Copos și Jean Pădureanu au mai fost eliberați condiționat în urmă cu câteva luni.

Gica Popescu a avut 115 selecții la naţionala României, pentru care a marcat 16 goluri.