Ilie Năstase, un pachet de nervi după turneul Ţiriac Foundation Trophy: „Îi fac plângere penală tovarăşului guvernator al BNR”

Ilie Năstase, un pachet de nervi după turneul Ţiriac Foundation Trophy: „Îi fac plângere penală tovarăşului guvernator al BNR”
Foto: Hepta - Zuma Press / Michal Krumphanzl

Se lasă cu scandal după terminarea turneului Ţiriac Foundation Trophy, câştigat de Irina Begu. Meciurile s-au disputat la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti, dar Ilie Năstase spune că turneul trebuia găzduit de Arenele BNR. Fostul tenismen e decis să depună plângere penală împotriva „tovarășului” guvernator Mugur Isărescu.

Ilie Năstase, supărat după turneul Ţiriac Foundation Trophy

„Îmi era dor de un turneu de tenis, dar locaţia nu este potrivită. Trebuia să fie la BNR, aş fi dorit la BNR, unde s-a scris istorie de 100 de ani şi vreau să îl atenţionez în acest fel pe tovarăşul guvernator al BNR, că în loc să pună semnătura pe o sticlă de vin toţi guvernatorii o pun pe o bancnotă.

Şi vreau să îl atenţionez că îi fac plângere penală că nu lasă sportul să se dezvolte în România, tenisul. De mâine îi fac plângere penală.

Terenul nu este al lui, este al românilor, eu m-am născut acolo, nu este terenul lui proprietate privată”, a spus Ilie Năstase, potrivit Agerpres.

Irina Begu a câștigat turneul Ţiriac Foundation Trophy

Fostul tenismen a ținut apoi să o felicite pe Irina Begu pentru câștigarea turneului.

„O felicit pe Irina Begu. Publicul care a venit astăzi este de la BNR şi sper să se întoarcă la loc, pentru că eu până la anul vreau să rezolv problema asta”, a insistat Năstase.

Begu (32 ani, 41 WTA) a câştigat turneul WTA de la București după ce a învins-o pe maghiara Reka-Luca Jani (31 ani, 114 WTA) , cu 6-3, 6-3.

Românca va fi recompensată cu un cec de 15.000 de dolari şi 160 de puncte WTA, în timp ce jucătoarea din Ungaria va primi 8.000 de dolari şi 95 de puncte WTA.

Urmăriți B1TV.ro și pe