Irina Begu, eliminată de la Australian Open de o tenismenă mult mai slab cotată. România a rămas fără reprezentantă pe tabloul de simplu

Irina Begu, eliminată de la Australian Open de o tenismenă mult mai slab cotată. România a rămas fără reprezentantă pe tabloul de simplu
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Irina Begu (30 WTA, 32 de ani) a fost învinsă de Laura Siegemund (158 WTA, 34 de ani), joi dimineață, în turul II de la Australian Open 2023, astfel că România a rămas fără reprezentantă pe tabloul de simplu al turneului de Grand Slam de la Melbourne.

Irina Begu, eliminată de la Australian Open de Laura Siegemund

Românca a început bine partida și a reușit să tranșeze în favoarea sa un prim act destul de echilibrat, însă celelalte două seturi au fost câștigate de tenismena din Germania, care a închis partida după trei ore și 12 minute de joc, scor 5-7 / 7-5 / 6-3.

Odată cu această victorie, Laura Siegemund o conduce pe Irina Begu cu 4-1 la capitolul dueluri directe. Singura întâlnire câștigată de româncă a avut loc la Charleston 2015, când își măsurau forțele pentru prima oară în circuitul WTA.

Cu Simona Halep încă suspendată provizoriu din cauza scandalului de dopaj, România încheie socotelile cu turneul de Grand Slam de la Antipozi încă din prima săptămână. Jaqueline Cristian (58 WTA, 24 de ani) a fost învinsă fără drept de apel de Jessica Pegula (3 WTA, 28 de ani) în primul tur, fază în care a părăsit competiția și Ana Bogdan (63 WTA, 30 de ani), după o înfrângere cu Anna Bondar (81 WTA).

Deși a condus-o pe Yulia Putintseva (47 WTA, 28 de ani) și părea că se îndreaptă spre turul II, Sorana Cîrstea (43 WTA, 32 de ani) a avut un ghinion teribil – partida a fost întreruptă din cauza vremii când românca era în avantaj, iar la revenire tenismena din Kazakhstan a reușit să întoarcă soarta meciului și să se impună. Sorana a primit și o amendă de 10.000 de dolari deoarece a refuzat interacțiunea cu presa.

Urmăriți B1TV.ro și pe