JO 2012: Americanul Michael Phelps a devenit cel mai medaliat sportiv din istorie

JO 2012: Americanul Michael Phelps a devenit cel mai medaliat sportiv din istorie
Foto: guardian.co.uk

Înotătorul american Michael Phelps a câștigat vineri cea de-a 21-a medalie olimpică, aurul în proba de 100 de metri fluture, pe care a terminat-o în 51.21. Sud africanul Chad le Close și rusul Evgeny Korotyshkin au fost medaliați cu argint în această probă, terminând la egalitate – 51.44.

Phelps a devenit joi primul bărbat care să câștige o probă de înot la trei ediții succesive ale Olimpiadei. Atunci, a câștigat proba de 200 de metri liber. La Atena (2004) și Beijing (2008) el a câștigat probele de 100 de metri fluture, relatează USA Today.

Dintre cele 21 de medalii olimpice ale sale, 17 sunt de aur (cu șapte mai mult decât oricine altcineva), ambele performanțe reprezentând recorduri. Astfel, înotătorul este cel mai medaliat sportiv din istorie.

Phelps are șansa de a mai adăuga o medalie sâmbătă, la ultimul eveniment de înot de la Jocurile Olimpice de la Londra, proba de ștafetă 4×100 masculin. Însă aceasta ar putea fi și ultima sa medalie olimpică, din moment ce sportivul a declarat că se va retrage după această competiție.

Ultima oră
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul
19:39 - Un avion s-a prăbușit în apropierea unui teren de golf în SUA. Nu există supraviețuitori
19:15 - Kelemen Hunor: Eu aș fi de acord cu măsuri mult mai dure pentru stimularea vaccinării. Trebuie să reducem cât de mult posibil efectul valului 4
19:13 - Stelian Ion: Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal și Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2021-2025
18:52 - Premierul Florin Cîţu a discutat cu secretarul pentru Comerţ al SUA: „Am exprimat angajamentul României faţă de agenda noastră comună de prosperitate şi democraţie”
18:51 - Pavel Popescu desființează speculațiile despre cazul fostei dansatoare din buric: „Este un scenariu mizerabil creat în spațiul public. A apărut pe site-ul deținut de contracandidatul meu. Nero, când a părăsit Roma, a dat foc Romei” (VIDEO)
18:25 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, propune recompense pentru vaccinați și interzicerea persoanelor nevaccinate în spaţii publice neesenţiale, în weekend