JO 2020. Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă au cucerit medalia de argint la dublu rame masculin. „Să nu cedezi niciodată”

JO 2020. Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă au cucerit medalia de argint la dublu rame masculin. „Să nu cedezi niciodată”
Foto: Federatia Romana De Canotaj / Facebook

Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă au cucerit medalia de argint la proba de dublu rame masculin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. România a obţinut astfel a patra medalie la această ediție a JO şi a treia la canotaj. Țara noastră are acum un bilanţ olimpic de 20 de medalii de aur, 12 de argint şi 9 de bronz, informează Agerpres.

Tudosă, medaliat la JO: Festivitatea de premiere mi-a părut o eternitate

Ciprian Tudosă a declarat că încă de când a ajuns la Tokyo ştia că o să câştige o medalie.

„Sunt foarte fericit că această medalie, chiar dacă ne doream foarte mult aurul, dar astăzi Croaţia a fost mai puternică. (…) Poate că la televizor pare că festivitatea de premiere este foarte scurtă, totul durează foarte puţin, dar pentru mine a părut o eternitate momentul de pe podium. Şi efectiv îmi treceau prin faţa ochilor toate antrenamentele, toate momentele grele prin care am trecut, toţi paşii pe care i-a trebuit să-i fac pentru a ajunge la această medalie”, a declarat Tudosă, pentru Agerpres.

Cozmiuc, medaliat la JO: Să nu cedezi!

„A fost o cursă excepţională, mie mi-a plăcut foarte mult. (…) Până acum ne calificam cu greu, dar nu aveam nicio şansă la finala A şi uitaţi acum că cu muncă am intrat în finală şi am obţinut şi medalia. Să nu cedezi niciodată, să lupţi pentru visul tău tot timpul şi fără regrete”, a declarat, la rândul său, Marius Cozmiuc.

România nu mai obținuse o medalie olimpică în această probă din 1988, când Dănuţ Dobre şi Dragoş Neagu câştigau argintul la Seul, informează Agerpres.

Miercuri dimineață, Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au cucerit aurul olimpic în proba de dublu vâsle după 37 de ani, iar echipajul de patru rame masculin, compus din Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari, a câştigat medalia de argint – prima medalie pentru România într-o probă masculină de canotaj după JO de la Barcelona din 1992.

Prima medalie pentru România la Jocurile Olimpice 2020 a fost câștigată de Ana Maria Popescu, la proba individuală feminină de spadă.

Ultima oră
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)