Judecătorii australieni au decis deportarea imediată a lui Novak Djokovic. Tenismenul nu va putea participa la Australian Open 2022

Judecătorii australieni au decis deportarea imediată a lui Novak Djokovic. Tenismenul nu va putea participa la Australian Open 2022
foto: Hepta.ro / DPA Images / Adam Davy

Judecătorii australieni au decis deporatarea lui Novak Djokovic. Sentința se va aplica imediat, ceea ce însemnă că nu va mai participa la Australian Open. Decizia instanței vine cu doar o zi înainte de începerea turneului sportiv.

Decizia de expulzare a lui Novak Djokovic a fost luată în unanimitate de cei 3 judecători. Novak Djokovic este forțat să plece din Australia şi ratează astfel șansa de a câștiga pentru a 10-a oară turneul de la Melbourne.

Deliberările în procesul care a pus pe jar întreaga planetă au durat mai bine de 5 ore. Cele două părţi au încercat să convingă completul de 3 judecători din cadrul unui Tribunal Federal.

Novak Djokovic, acuzat că este antivaccinist

Avocaţii lui Novak Djokovic au susţinut că sârbul nu a prezentat niciun risc epidemiologic şi l-au acuzat pe ministrul care i-a anulat viza că nici măcar nu a citit dosar medical al numărului 1 mondial.

De partea cealaltă, reprezentantul guvernului l-a acuzat pe Djokovic că este antivaccinist şi ca părerea sa ar influenţa negativ multe persoane.

În plus, avocatul Stephen Loyd a aminitit că Djokovic are un istoric în care „a ignorat sistematic măsurile de protecție anti-COVID. Chiar și când era infectat, el a mers la interviu, unde și-a scos masca. Asta i-ar putea încuraja și pe alții să facă la fel”, a spus Loyd.

De partea cealaltă, avocatul lui Djokovic a combătut argumentul potrivit căruia prezenta acestuia la Australian Open ar inflama spiritele în rândul anti-vacciniştilor.

„Nu există nici cea mai mică dovadă. Ministrul nu are voie să anuleze o viză pe baza imaginației sale, fără dovezi”, a declarat avocatul Nick Wood.

Cum au început problemele lui Djokovic cu autoritățile

Problemele au început pentru Djokovic în urmă cu două săptămâni, atunci când a ajuns la Melbourne pentru a participa la Australian Open. Acesta a fost cazat 4 nopți într-un hotel de detenție pentru imigranți după ce oficialii i-au anulat scutirea medicală de la regulile stricte de vaccinare ale Australiei.

Luni, tenismanul și-a câștigat în instanță dreptul de a rămâne în Australia, înainte ca ministrul Hawke să îi revoce viza pentru a doua oară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina