Lotul României pentru Jocurile Olimpice, prezentat într-o manieră inedită. FRF implică vedetele TV (VIDEO)

Lotul României pentru Jocurile Olimpice, prezentat într-o manieră inedită. FRF implică vedetele TV (VIDEO)
Mirel Rădoi / Foto: FRF

Federația Română de Fotbal a ales o modalitate inedită de prezentare a lotului pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mai multe persoane publice au fost implicate în cadrul „campaniei” de promovare. Printre aceștia, cântăreața Paula Seling, bucătarul Sorin Bontea și comentatorii Emil Grădinescu și Marian Olăianoș.

Până în prezent, FRF a anunțat patru jucători care vor lua parte la Olimpiada din Japonia: portarul Marian Aioani și fundașii Andrei Rațiu, Ricardo Grigore și Andrei Chindriș.

Lotul complet va fi comunicat de FRF în următoarele zile, prin intermediul altor persoane publice din România.

România a avut mare noroc la tragerea la sorți pentru grupele turneului de fotbal de la Jocurile Olimpice

România a fost repartizată în Grupa B a turneului olimpic de fotbal, unde le va înfrunta pe Coreea de Sud, Honduras și Noua Zeelandă. Competiția din Japonia se va desfășura între 22 iulie și 7 august, când va avea loc finala de la Yokohama. Țara noastră a evitat adversari mai complicați în grupe pentru că în această fază nu pot concura selecționate de pe același continent.

La turneul olimpic de fotbal nu va exista o partidă care să aibă calitatea de meci de deschidere, cum se întâmplă la un Campionat Mondial sau la un EURO, astfel că pe 22 iulie, prima zi a întrecerii masculine, vor intra în competiție toate formațiile.

Dacă va trece de faza grupelor, România va da în sferturile de finală peste una din primele două clasate ale Grupei A, unde vor evolua Japonia, Africa de Sud, Mexic și Franța.

România și-a asigurat prezența la turneul olimpic de fotbal în vara anului 2019, când naționala U21 a reușit o performanță fantastică la Europeanul de Tineret din Italia, unde a ajuns până în faza semifinalelor. „Tricolorii mici” au fost eliminați de selecționata similară a Germaniei.

Urmăriți B1TV.ro și pe