Nigel Farage după ce UEFA a refuzat cererea cluburilor britanice de a cânta imnul la meciuri: „Fotbalul european nu ar fi nimic fără noi”

Nigel Farage după ce UEFA  a refuzat cererea cluburilor britanice de a cânta imnul la meciuri: Fotbalul european nu ar fi nimic fără noi
UEFA a anunțat că imnul Ligii Campionilor va lipsi și el, ca parte a eforturilor de a crea o atmosferă "moderată", sursă foto: captuă YT

Nigel Farage a sugerat că cluburile britanice ar trebui să ia atitudine după ce UEFA a precizat că nu pot cânta „God Save The King” la meciuri.

Cererea cluburilor Chelsea, Rangers și Manchester City a fost refuzată de UEFA

Chelsea, Rangers și Manchester City au fost refuzate de UEFA după ce au cerut să cânte imnul național înaintea meciurilor din Liga Campionilor din această săptămână.

Organismul de conducere al fotbalului european nu a dorit să facă excepții în a permite ca acesta să fie interpretat în cadrul comemorărilor pentru Regina Elisabeta a II-a.

Nigel Farage a sugerat că cluburile britanice ar trebui să ia atitudine, sursă foto: captură YT

În replică, Nigel a scris pe Twitter: „Este timpul să amenințăm că părăsim fotbalul european. Fără noi nu ar fi nimic”.

Se pare că, oricum, Rangers intenționează să sfideze interdicția și să cânte imnul după o perioadă de tăcere pentru regina Elisabeta.

Decizia UEFA a fost întâmpinată cu furie în Marea Britanie

Jurnalistul Mike Keegan a scris pe Twitter: „Am înțeles că Rangers va sfida interdicția UEFA și va cânta imnul național după momentul de reculegere de mâine seară, în memoria reginei, înaintea meciului cu Napoli de pe Ibrox.”

UEFA a anunțat că imnul Ligii Campionilor va lipsi și el, ca parte a eforturilor de a crea o atmosferă „moderată”.

Chelsea se va confrunta cu RB Salzburg, Rangers va juca împotriva lui Napoli într-un meci amânat cu 24 de ore, iar Manchester City va juca miercuri cu Borussia Dortmund.

UEFA a declarat: „Nu se va cânta niciun imn – acest lucru include și imnul UEFA Champions League”.

Urmăriți B1TV.ro și pe