Novak Djokovic ar putea rata și Roland Garros. Ce a declarat ministrul francez al sportului, Roxana Mărăcineanu

Novak Djokovic ar putea rata și Roland Garros. Ce a declarat ministrul francez al sportului, Roxana Mărăcineanu
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Marijan Murat

Novak Djokovic, liderul mondial din tenisul masculin, ar putea să rateze și Roland Garros, în condițiile în care în Franța, țara care găzduiește al doilea Grand Slam al anului, a fost adoptată legea privind obligativitatea permisului vaccinal. În weekendul deja încheiat, sârbul a fost expulzat din Australia chiar înainte de începerea Openului, după ce instanța a menținut decizia guvernului australian de a-i anula viza pentru a doua oară.

Expulzat din Australia înainte de turneul de Grand Slam de la Antipozi, Novak Djokovic ar putea rata și Roland Garros

Parlamentul francez a adoptat legea permisului vaccinal, act normativ care prevede că acesta este obligatoriu inclusiv pentru accesul în arenele sportive. În acest context, ministrul francez al sportului, Roxana Mărăcineanu, a precizat că regulile se aplică deopotrivă spectatorilor, angajaților și sportivilor.

„Legea privind permisul vaccinal a fost adoptată. Din momentul în care va fi promulgată, certificatul va fi obligatoriu pentru intrarea în spațiile unde e nevoie de pașaport sanitar (stadioane, teatre sau alte săli) pentru spectatori, angajați și sportivi, atât cei francezi, cât și cei străini”, a scris ministrul Roxana Mărăcineanu, pe Twitter.

Dragoș Suciu, pe B1 TV: Scandalul de la Australian Open a fost primul de acest gen, însă nu cred că va fi ultimul

În weekendul care tocmai s-a încheiat, Novak Djokovic s-a văzut nevoit să părăsească Australia chiar înainte să înceapă primul Grand Slam din 2022. Instanța federală a menținut decizia guvernului australian de a-i anula viza pentru a doua oară. Acest scandal a fost primul, însă este foarte posibil să nu fie ultimul, estima comentatorul sportiv Dragoș Suciu pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

„Djokovic poate să aibă astfel de probleme, referitor la participarea la turnee, și în alte țări. În Statele Unite, de exemplu, se vorbește despre așa ceva. Problemele s-ar putea ca abia acum să înceapă din acest punct de vedere pentru liderul mondial. (…) Novak Djokovic nu a spus în niciun moment că este anti-vaccin. Este vorba despre alegerea lui personală, asta a susținut, că fiecare om trebuie să aibă alegerea personală asupra corpului său, asupra dorinței de a se vaccina sau nu. Novak Djokovic nu a militat anti-vaccin în niciun moment, pur și simplu a ținut secret acest lucru, a spus că este o chestiune intimă și nu vrea să o divulge public, însă toate semnalele duceau în această direcție, că nu s-ar fi vaccinat și toate aceste lucruri au fost confirmate aici, la Australian Open”, spunea Dragoș Suciu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:22 - Volodimir Zelenski susține că Rusia trebuie recunoscută ca fiind un stat terorist: „Teroarea a devenit singura formă de acţiune a statului rus în raport cu Europa”
09:05 - Ruben Ostlund, câștigătorul trofeului Palme d’Or. Lista câștigătorilor Festivalului de Film de la Cannes 2022
08:43 - Cod galben și portocaliu de vijelie în toată țara. Vremea se menține una ploioasă și instabilă
08:11 - Șeful Roscosmos anunță că Rusia și China sunt pregătite să construiască o bază științifică pe Lună
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris