Novak Djokovic spune că a fost testat pozitiv cu COVID pe 16 decembrie. Fix atunci, el participa la un eventiment public, iar a doua zi a dat premii celor mai buni tineri tenismeni din Serbia (FOTO)

Novak Djokovic spune că a fost testat pozitiv cu COVID pe 16 decembrie. Fix atunci, el participa la un eventiment public, iar a doua zi a dat premii celor mai buni tineri tenismeni din Serbia (FOTO)
Foto: Teniski savez Srbije / Facebook

Novak Djokovic încearcă să convingă autoritățile australiene că poate fi primit în țară și poate participa la Australian Open, chiar dacă nu este vaccinat anti-COVID-19. El a trimis mai multe documente care ar atesta că a fost testat pozitiv cu coronavirus pe 16 decembrie 2021, deci are anticorpi. Numai că fix în acea zi a participat la un eveniment în spațiu închis, unde nimeni nu purta mască. Mai mult, a doua zi, el a mers la o ceremonie în care au fost premiați cei mai buni tineri tenismeni din Serbia. Nici aici nu purta nimeni mască.

Novak Djokovi spune că a avut COVID în decembrie 2021

Novak Djokovic a primit derogare medicală de vaccinare de la două comisii medicale independente angajate de Federația australiană de Tenis și de statul Victoria.
Avocații săi au depus documente emise de Institutul de Sănătate Publică din Serbia, din care rezultă că acesta a fost testat pozitiv pe 16 decembrie 2021 și că în 14 zile s-a vindecat.

Judecătorii vor decide luni dacă viza de intrare în Australia a sârbului a fost anulată corect sau nu.

Ce făcea Djokovic când, după cum spune el, avea COVID-19

În ziua în care ar fi fost testat pozitiv, Novak Djokovic a participat ca invitat special la un eveniment public: Serviciul Național de Poștă din Serbia a emis un timbru în onoarea sa. Djokovic însuși a postat pe internet fotografii de acolo, informează Digi24.

Deși postarea sa a fost publicată pe 17 decembrie 2021, evenimentul a avut loc pe 16 decembrie, după cum se arată într-un comunicat de pe site-ul Poștei din Serbia.

De altfel, și Poșta din Serbia a postat imagini și filmări de la eveniment.

Iar pe 17 decembrie, Novak Djokovic a participat la un eveniment organizat de Federația de Tenis din Belgrad în care au fost premiați cei mai buni tineri tenismeni din Serbia. Pe contul de Facebook al Federației sunt postate fotografii de la premiere. Nimeni nu purta mască.

Ultima oră
09:33 - Israel ar putea renunța la certificatul verde. Anunțul a fost făcut în ziua în care țara a înregistrat un nou record negativ de infectări
09:15 - Calendarul zilelor libere pentru 2022. Prima minivacanță din acest an are loc la finalul săptămânii  
09:13 - Tanczos Barna susține că primarii vor taxarea suplimentară a mașinilor second hand: „Există la nivelul autorităților locale o presiune uriașă la înmatriculări”
09:10 - Eliminare neașteptată la Survivor România 2022. Concurenta a părăsit competiția în lacrimi: „Traseele sunt grele, la fel și condițiile din junglă” (GALERIE FOTO)
09:01 - Varianta Omicron ar putea marca sfârșitul pandemiei de COVID-19 și trecerea la o fază endemică, spune Anthony Fauci, principalul epidemiolog al Casei Albe
08:44 - Cel mai în vârstă bărbat din lume a murit, cu puțin timp înainte să împlinească 113 ani. Cine îi va lua locul lui Saturnino de la Fuente Garcia
08:43 - O femeie de 70 de ani a fost lovită mortal pe trecerea de pietoni, în Azuga, de o mașină care intrase pe contrasens
08:30 - Rusia ar putea invada Ucraina „în orice moment”, avertizează SUA / Antony Blinken pleacă într-un nou tur de forță pentru dezamorsarea situației
08:13 - Primul deces în România cauzat, cel mai probabil, de varianta Omicron a coronavirusului
08:08 - Accident cumplit în Sibiu! Doi adolescenți, care erau trași cu sania de o mașină, au căzut și s-au izbit de un autoturism ce venea din sens opus