O bacnotă ar putea purta chipul lui Messi. Oficialii sunt de părere că suma trebuie să înceapă cu „10”, numărul cu care fotbalistul a făcut istorie la echipa națională a Argentinei

O bacnotă ar putea purta chipul lui Messi. Oficialii sunt de părere că suma trebuie să înceapă cu „10”, numărul cu care fotbalistul a făcut istorie la echipa națională a Argentinei
O bacnotă ar putea purta chipul lui Messi. Oficialii sunt de părere că suma trebuie să înceapă cu „10”, numărul cu care fotbalistul a făcut istorie la echipa națională a Argentinei. Foto: Twitter

Argentia nu se oprește din a celebra câștigarea Cupei Mondiale de anul acesta.

Banca Centrală a Argentinei a luat în considerare tipărirea unei bacnote cu chipul lui Lionel Messi.

BCRA va imprima chipul lui Messi pe bacnota de o mie de pesos

Chiar înainte de a se juca finala Cupei Mondiale, autoritățile din cadrul Băncii Centrale a Republicii Argentina (BCRA) au analizat mai multe modalități de a celebra câștigarea unui eventual titlu mondial, una dintre opțiunile favorite fiind imprimarea chipului lui Lionel Messi pe bacnota de o mie de pesos.

Oficialii sunt de părere că suma imprimată pe bancnotă trebuie să înceapă cu „10”, numărul cu care Messi a făcut istorie la echipa națională a Argentinei, iar pe spatele acesteia să fie imprimat textul „La Scaloneta” (porecla naționalei condusă de Lionel Scaloni), ca un semn de recunoștință, scrie ProTV.

BCRA a emis bacnote speciale și în 1978, când Argentina a câștigat prima sa Cupă Mondială

Scaloni a câștigat Copa America în anul 2019 ca antrenor, în vara acestui an a câștigat „La Finalissima” și Campionatul Mondial.

Bacnote speciale au mai fost emise de către BCRA și atunci când Argentina a câștigat prima sa Cupă Mondială în anul 1978, precum și în timpul celebrării Bicentenarului Argentinian în anul 2010 sau cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la moartea Evei Perón, prima doamnă a Argentinei.

Argentina a câstigat 42 de milioane de dolari pentru victoria sa la Cupa Mondială din Qatar. Echipa ar urma să mai primească încă 10 milioane de dolari din partea CONMEBOL pentru că a reprezentat cu succes confederația.

Urmăriți B1TV.ro și pe