Oligarhul Roman Abramovich schimbă campionatul. A cumpărat un alt club de fotbal / Câți bani vrea pe Chelsea

Oligarhul Roman Abramovich schimbă campionatul. A cumpărat un alt club de fotbal / Câți bani vrea pe Chelsea
Vladimir Putin interzice orice mențiune a lui Roman Abramovich în presa de stat din Rusia. Sursa Foto: Hepta/ Face to Face / Mandoga Media/face to face

Roman Abramovich nu poate sta departe de fotbal. Oligarhul rus cu cetățenie ucraineană a cumpărat un nou club de fotbal, după ce a făcut pasul înapoi cu Chelsea, în urma izbucnirii războiului din Ucraina.

Celebrul afacerist a achiziționat Goztepe, din Turcia, o țară care nu intră sub incidența sancțiunilor occidentale, potrivit jurnalistului Ragip Soylu. Clubul turcesc ocupă în prezent locul 18 din 20 de echipe în prima ligă. În total sunt 30 de jucători, evaluați la 28,95 milioane de euro, potrivit Transfermarkt. Clubul din Super Lig îl are pe bancă pe croatul Stjepan Tomas.

Goztepe este un club de fotbal înființat în anul 1950. Cele mai importante performanțe ale formației sunt două Cupe ale Turciei și o Supercupă. Echipa evoluează pe un stadion de peste 20.000 de locuri, inaugurat în anul 2017.

Câți bani cere Roman Abramovich pentru cublul de fotbal Chelsea

Roman Abramovich a anunțat de la începutul lunii martie că vinde Chelsea, afacere pe care o deține din anul 2003, cu care a bifat o mulțime de succese în campionatul intern, cât și în competițiile internaționale.

3,5 miliarde de euro este suma pentru care Abramovich e dispus să cedeze clubul londonez. Roman Abramovich are o avere estimată la 11,2 miliarde de euro, potrivit presei internaționale.

De cinci ori a câștigat Chelsea titlul în Anglia, sub comanda afaceristului ruso-ucrainean, care are și cetățenie portugheză. De asemenea, a mai câștigat de două ori UEFA Champions League, de două ori Europa League, de cinci ori FA Cup, de trei ori English League Cup, de două ori English SuperCup și o dată UEFA SuperCup.

Urmăriți B1TV.ro și pe