Omagiu superb pentru Ivan Patzaichin. Dinamoviștii l-au pictat pe fostul mare sportiv la metroul din București (FOTO)

Omagiu superb pentru Ivan Patzaichin. Dinamoviștii l-au pictat pe fostul mare sportiv la metroul din București (FOTO)
Foto: Ivan Patzaichin / Facebook

Decesul lui Ivan Patzaichin, din urmă cu o lună de zile, a surprins întreaga țară. Fostul mare canoist a stârnit multă tristețe în societate, iar printre cel mai puternic marcați de evenimentul nefericit au fost membrii clubului Dinamo. Pentru a aminti de fostul sportiv, dinamoviștii au realizat un graffitti superb, la metroul din București, stația Ștefan cel Mare.

Desenul îl înfățișează pe fostul canoist în timp ce vâslește într-un cadru SF, abstract, alături de soare și lună, realizate într-un mod inedit.

Ivan Patzaichin, o legendă a României

Ivan Patzaichin a murit la vârsta de 71 de ani, din cauza unei boli incurabile. Ultimele trei luni din viață a stat internat la Spitalul „Elias”. Marele campion a fost înmormântat la Cimitirul Bellu, cu onoruri militare.

Legendarul sportiv a început să practice sportul la Tulcea, la 18 ani fiind transferat la secţia de kaiac-canoe a clubului Dinamo, unde a reuşit o carieră sportivă excepţională.

Ivan Patzaichin este cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, unde a câștigat medalii la edițiile din 1968, 1972, 1980 și 1984.