Patinatoarea Kamila Valieva susține că a luat din greșeală medicamentele prescrise bunicului ei

Patinatoarea Kamila Valieva susține că a luat din greșeală medicamentele prescrise bunicului ei
Patinatoarea Kamila Valieva susține că a luat din greșeală medicamentele prescrise bunicului ei. Sursa: Hepta

Kamila Valieva, patinatoarea care a fost depistat cu o substanță interzisă în sange la Jocurile Olimpice de la Beijing, dar care a fost autorizată să participe la proba de simplu feminin, s-a apărat susținând că a luat din greșeală medicamentele prescrise bunicului ei.

Datorită „circumstanțelor expcepționale”, Kamila Valieva a fost autorizată de către de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) să concureze la proba individuală. Suspendarea acesteia i-ar fi cauzat un „prejudiciu ireparabil”, conform lequipe.fr.

Kamila Valieva a luat medicamentele prescrise bunicului ei

Patinatoarea în vârstă de 15 ani a susținut în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) că a făcut o confuzie și a luat medicamentele prescrise bunicului ei pentru o boală cardiacă.

Preşedintele Comisiei de disciplină a Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), Denis Oswald, a spus că „un tânăr de 15 ani nu ar face nimic rău singur”, cerând o interdicție pe viață pentru cei care dopează un minor.

Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) va aștepta o decizie privind cazul Valieva pentru a organiza ceremonia de acordare a medaliilor.

Suspendarea patinatoarei i-ar fi cauzat un „prejudiciu ireparabil”

Kamila Valieva a fost autorizată de către de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) să concureze la proba individuală. Suspendarea acesteia i-ar fi cauzat un „prejudiciu ireparabil”.

De asemenea, Codul Mondial Anti-Doping nu este bine definit în privința „persoanelor protejate” sub 16 ani, iar o întârziere de 44 de zile în raportarea testului pozitiv al lui Valieva cu trimetazidină îi afectează capacitatea de a se apăra.

Împiedicarea sportivei să concureze la Jocurile Olimpice i-ar cauza un prejudiciu ireparabil în aceste circumstanțe”, a declarat Matthieu Reeb, secretar general al Curții de Arbitraj pentru Sport, presei mondiale.

Deoarece procedura de testare nu poate fi finalizată în 7-10 zile, așa cum se întâmplă în general, patinatoarei nu îi poate fi interzisă participarea la proba individuală.

Urmăriți B1TV.ro și pe